Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Elevråden bjuds in för att diskutera studentfirandet 2013

I år förbjöds studentflak i City. Foto: SpaksMedia.

Idag går en inbjudan ut till representanter från elevråden i samtliga gymnasieskolor i Stockholms stad och närkommunerna. Bakom inbjudan står Trafikkontoret, Polisen och Utbildningsförvaltningen, som vill diskutera nästa års studentfirande.

Mellan den 28 maj och 15 juni i år tilläts inte studentflak att köra på åtta av Stockholms citys gator. Under 2013 kommer restriktionerna för studentflaken att upprepas. Det beror på den nyligen påbörjade renoveringen av Sergels Torg, som kommer att medföra stora problem med framkomligheten för all trafik i citykärnan. Utvärderingen av årets restriktioner visar också att trafiksituationen i City förbättrades väsentligt, jämfört med tidigare år.

– Vi vill nu i god tid träffa studenterna för att presentera vårt arbete, men också för att diskutera hur vi tillsammans kan göra studentfirandet 2013 roligt och säkert för alla. Mötet äger rum i slutet av september och syftet är att försöka komma fram till hur studentfirandet kan bli en bra dag för såväl studenter som stadens trafikanter, säger trafikpedagog Åsa Lindgren, Trafikkontoret, i ett pressmeddelande.

Källa: StockholmsNyheter.