Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Världsunik Mercedes-anläggning invigs i Göteborg.

Foto: Mercedes-Benz.

Nu på lördag 24 november invigs Mercedes AMG Performance Center hos Hedin Bil i Göteborg. Det gör Göteborg till den andra platsen i världen efter Beijing som kan ståta med en egen anläggning för Mercedes mest exklusiva bilmodeller.
– Att kunna se i stort sett hela Mercedes AMG-programmet på en plats är helt unikt, säger Jörg Himmelmann, VD för Mercedes-Benz Sverige AB.

Sedan 60-talet har bokstäverna AMG återfunnits på de allra mest sportiga Mercedes-bilarna som trimmats av företaget med samma namn i tyska Affalterbach. Sedan sju år ägs AMG av Daimler-koncernen och idag finns det AMG-versioner av så gott som alla Mercedes bilmodeller. Häromåret släppte också AMG en egenutvecklad bil – SLS AMG. En nytolkning av Mercedes klassiska ”måsvinge” från 50-talet.

Alla samlas på en plats
Den nya anläggningen i Göteborg samlar alla AMG-modeller under ett tak, något som man är först om i världen utanför Kina.

– AMG-modellerna kostar mycket pengar och det är inte den typen av bilar som bilhandlare brukar ha på lager. Men här i Göteborg har man nästan hela programmet hemma. Det är nästan som att gå på bilutställning, säger Anders Hedin, VD för Hedin Bil AB.

Den nya anläggningen invigs nu på lördag 24 november – bara 10 månader efter byggstart på Norra Långebergsgatan i Sisjön.

Bakgrund:
Sedan AMG bildades för 45 år sedan har företaget vuxit till ett ytterst framgångsrikt högprestandamärke med 1 100 anställda, varav 500 är ingenjörer. Sedan sju år ägs AMG av Daimler-koncernen och gör Mercedes-bilar med AMG Design, Mercedes-AMG och självständiga AMG-modeller, varav SLS AMG är det första exemplet.
Mercedes-Benz Sverige AB satsar hårt på AMG på svenska marknaden. Utöver det renodlade AMG Performance Center i Göteborg bygger importören in motsvarande funktioner i försäljningsanläggningen i Danderyd och dessutom upprustas sju fristående återförsäljare till AMG Center.

Källa: Mercedes-Benz.