Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sommarkrysset med en het Linda Bengtzing

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Det var en underbar dag i Stockholm och när det var dags för sommarkrysset på gröna lund så sken solen fortfarande.

Den här gången var det Linda Bengtzing som tagit över som programledare. Hon var faktiskt riktigt duktig så här första gången. Och så var hon ju så vacker i sin orangea lite tuffa klänning med matchande snygga röda högklackade skor.

Som vanligt är det först lite information om programmet och att sommarkrysset har 5 rutor gånger 5 rutor. Sen börjar det roliga för oss som gillar musikunderhålning i världsklass live .

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Först ut är ingen mindre än svenska skönsjungande sångaren och  soulkungen Eric Gadd!  Han kör ett litet medley på några av sina otaliga hits genom åren. Från lite små funkiga soullåtar och popdängor till nästan rockpop. Publiken verkar gilla honom riktigt mycket också.

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Nästa gäster är ett par rivaler från Idol som nu har gått ihop i gruppen rebound! med Eddie och Rabih. De är ju ganska olika men verkar verkligen ha hittat varandra i musiken. De spelar sin första singel Hurricane med lite speciell koreografi med snurrande med fingret i refrängen. Publiken lärde sig det fort eller kanske kunde de det redan? Ganska dansant låt om man nu gillar lite moderare takter.

De hade ganska tufft när de deltog i tävlingen ”smartast i farten” där de under färd med bergochdalbanan jet fick svara på några snabba frågor. Efter en tuff resa och några skrik mellan svaren är det Rabih som är vinnare. Han fick senare delta i en final mot lekledaren. Fast den här gången i den värsta nöjesattraktionen av de alla – Insane som påminner mig om en centrifug eller kanske en turbo, jätteäckligt. Svårt fatta om man inte åkt den. Beundransvärt av  Rabih kunna prata under färden och inte bara skrika eller nåt! Respekt!

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

De unga tjejerna i Timoteij är ju självklart jättepopulära efter melodifestivalen, de ligger ju faktiskt tvåa på album listan! De spelar ju såklart låten ”kom” och har den här gången lite sommarinspirerade klänningar.

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Nästa stora artist är den underbara Amy Macdonald . Hon har ju en otrolig röst som man kan höra hur mycket som helst av. Sen har hon ju också en skön dialekt som Linda även pratade med henne om. Hon kommer ju från Glasgow i Skottland. Blir lite skön skiftning på sången ibland som låter lite speciellt.

Foto: Tobias Dahlen / Photo Passion.

Sen kommer en ny bekantskap , Joshua Radin som var en riktig skön upplevelse. Kommer nog att spelas ofta i sofforna. Han gjorde en fin akustisk låt som var riktigt bra.

Eric Gadd avslutade det hela med att spela sin nya singel. Som vanligt fick artisterna dela ut blommor till publiken och tacka för den här gången.