Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Ostfestivalen

Ostfestivalen 2015. Den goda svenska osten. Foto: Lena Koller.
Ostfestivalen 2015. Den goda svenska osten. Foto: Lena Koller.

Ostfestivalen – tre dagar för ostälskare på Nordiska museet 13–15 februari 2015.

Det pratas, provas, testas, ystas och äts mer ost än någonsin i Sverige. Vi äter nästan 20 kilo ost per person och år samtidigt som en allt större andel är importerade ostar. För att uppmärksamma den goda svenska osten arrangerar Nordiska museet tillsammans med SP Food and Bioscience och Lantbrukarnas riksförbund för andra gången en ostfestival den 13-15 februari 2015.

– Förra gången ställde ett trettiotal ostmakare ut på festivalen. De hade med sig massor av spännande och goda ostar, säger Britt Rahm, SP, initiativtagare till festivalen. Denna gång tar vi ett steg till och fördjupar innehållet för såväl utställare som besökare, vi har flera överraskningar på gång, det känns jätteroligt!

Ostfestivalen äger rum på Nordiska museet på Djurgården i Stockholm den 13-15 februari 2015. Fokus ligger på svensk ostkultur – smaken, mjölken, hemmaystning, lagring och de olika ostfamiljerna.

Festivalbesökarna kommer att få ta del av seminarier, tävlingar, demonstrationer, föredrag, försäljning och att rösta fram ”Ostfestivalens godaste ost”. En expertjury delar ut Ostfestivalens hederspris. Museet är öppet som vanligt och erbjuder bland annat visningar i utställningen Dukade bord och barnaktiviteter i och utanför Lekstugan.

Ostfestivalen vänder sig till museibesökare, ostmakare, ostprovare, kockar, media, osthandlare och ostälskare i alla åldrar!

Källa: Nordiska Museet.