Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

”De kallade mig gud” – Stefan Schwarz’ memoarer utkommer i oktober på Lava Förlag

stefan
Foto: Lava

En av våra mest älskade fotbollsspelare, Stefan Schwarz, berättar öppenhjärtigt i sin kommande bok om fotbollskarriären, livet och familjen. Läsaren får vara med om en rad omtumlande händelser – från euforin över VM-bronset 1994 till skräcken när beväpnade rånare tog sig in i familjens hus och hur sonens autism fick Stefan att omvärdera livet.

Tack vare sin passionerade och stenhårda spelstil blev Stefan en av Sveriges mest älskade fotbollsprofiler. I sin självbiografi ”De kallade mig Gud” får vi ta del av Stefans personliga reflektioner från sitt liv. Den centrala delen i boken utgörs av olika aspekter av fotboll. Vägen från en blyg 6-åring som började spela fotboll i Kulladals FF till ett respekterat proffs i flera av Europas storklubbar. Så här snart 15 år efter att Stefan lade fotbollsskorna på hyllan summerar han sitt fotbollsliv ur nya perspektiv.

Vi får i övrigt bland annat läsa om Stefans son Jürgen, som diagnostiserats med autism, om sin pappa som Stasi hade uppsyn över och som blev faderlös under andra världskrigets sista dagar samt ett brutalt överfall och rån på liv och död i familjen Schwarz hem.

Det känns både naturligt som häftigt att få dela med sig av min resa genom livet. Jag hoppas den mentalitet och integritet som jag påvisat under min fotbollskarriär och livet i synnerhet kan vara till läsvärde. Tillsammans med Lava har vi under det senaste halvåret haft en jättebra och konkret dialog runt boken. Jag är ytterst tacksam och ödmjuk över deras propå om att vilja ge ut en bok om en liten grabb från Söderkulla, säger Stefan Schwarz.

Källa: Lava