Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Mellos andra deltävling vanns av rutinerade Mariette och Benjamin Ingrosso

Det var en spännande mello deltävling i Malmö arena på lördagen . Det var en skön drabbning med ganska spännande mix med olika typ av musik och starka artister. Det blev sen till slut Mariette och Benjamin Ingrosso som gick direkt till  final efter sina mycket lyckade framträdanden.  Andra chansen platserna gick till bandet Dismissed och Lisa Ajax.

I den andra deltävlingen av melodifestivalen är det Malmö arena som får fint besök. Spänningen är stor inför finalen  och idag ska alla från de mest erfarna till debutanter visa upp sig och göra upp om final platserna.

Programledarna David Lindgren och Hasse Andersson inleder Malmös musikfest med ett härligt shownummer.

Mariette är först ut med ett snyggt framträdande som var lite tvärtemot hennes tidigare vinnarlåt. Mycket vitt ljus i showen med fyra dansare hängande i rep a la nycirkus. Sången in a million years är ju en klockren hit som nog kan ge henne en ny plats i finalen. Skön sång som sätter sig ganska snabbt , kan väl bli en stark låt i finalen.

Roger Pontare kommer tillbaka med sin egen natur inspirerade musik. Det innehåller även jojk och sång som krockar lite med Pontares mörka stämma. Mycket dramatiskt och ganska snyggt med eld och rök som vanligt, men speciellt nytt är det ju inte. Han får nog en del röster av sina gamla fans efter sina tidigare bidrag. Väldigt osäker hur detta tas emot.

Etzia med sin låt Up ! gör det ganska bra . Musiken är dancehall inspirerat reggae pop med jamaicanska rötter.
Vi känner ju den speciella rytmen som är lite snabbare reggeatakt, känns lite afrikanskt tempo för oinsatte. Hennes show är inte så originell men några dansare som åker runt på skor med små hjul på är lite annorlunda.. Frågan är om det går hem i stugorna. Sången är inte perfekt men hon kan sin sak. Kanske kan gå vidare..

Aleyawan gör en egen hiphoplåt med svensk rap – Vart har du vart ?… och det blir några som gillar det bara därför. Kanske en favorit inför tävlingen som vi får se om kan hålla. Sången är ju inte klockren men det är väl lite av grejen i hiphop, du behöver inte sjunga jättebra, texten och hur du levererar är viktigast.

Ett visuellt annorlunda rocknummer med gruppen Dismissed där flera mycket udda klädda och sminkade ganska androgyna figurer gör en slags catwalk med udda modevisning där även bandet poserar ganska mycket. Bäst är ju när de spelar mer som ett band. Kanske lite konstiga artister, men de gör sin grej på ett bra sätt med fina effekter som kan locka både nya fans och ge de en möjlighet att gå vidare till omröstning. Lite speciellt modernare sound som knappt hörts i mello förut.
When i come alive hette låten.

Lisa Ajax är tillbaka i Mello med en ren poplåt med den uppmärksammade titeln – I dont give a fuck! ( De har fått klagomål från EBU och texten måste ändras om hon vinner mello och ska spela i Eurovision.Ordet fuck är inte tillåtet där tydligen…) Lisa verkar ta det med klackspark eller som låten säger – don´t give a fuck…!)
Annars är låten ganska småsvängig och Lisa sjunger ju pop bra med sin härliga energi och utstrålning. Vi tror nog att hon har en stor chans ändå.

Benjamin Ingrosso är ju både låtskrivare och artist debuterar faktiskt nu med en lite modern hitlåt ala boytoy pop soulpop med lite udda sound som inte är lättaste att ta till sig. Lite hård och soeciell . Kan gå vidare på sin tidigare popularitet om inte annat. Dansar såklart lite men den börjar lite segt innan syntarna dra igång det lite jobbiga popriffet.

Fantastiskt kul mellanakt med ett storartat skojfriskt dans och shownummer av David Lindgren. Han fick ideén att göra några av våra kändaste melodifestivallåtar på några sekunder och lyckas med hjälp av dansare och rekvisita göra en hel del fina korta bitar från massor av hittar senaste mellons senare musikaliska historia.

När resultatet presenteras är det 5 som går vidare…

Mariette In a million years
Benjamin Ingrosso Good loving
Roger Pontare
Lisa Ajax – I dont give a fuck
Dismissed

Alyawans Rap låt och Etzys reggae svängande dancehall pop gick tydligen inte hem i stugorna denna vecka så tyvärr tog melloresan då slut redan ikväll för dessa två.
Efter en stunds dividerande är det dags för de fem att kämpa om 2 final platser och andra chansen platser..

Första finalplatsen tas av Mariette med sitt ljusa fina nummer – …in a million years…
Baby i never let you go… Dansarna som nog är akrobater hänger i rep bredvid henne på en snyggt vitt upplyst scen….

Den första som går till andra chansen blir Dismissed !

Efter en kort paus avslöjas att den andra som går till andra chansen är Lisa Ajax!

Den sista finalistplatsen stod sen mellan Roger Pontare och Benjamin Ingrosso…

Efter en stunds väntan kommer svaret:
Benjamin Ingrosso tar final platsen!

Vi gratulerar Mariette och Benjamin Ingrosso för finalplatserna och önskar lycka till i andra chansen för Dismissed och Lisa Ajax.

Nästa vecka är det dags för den tredje delfinalen med ännu mer sköna sångnummer och schysta låtar.