Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Misstänkt mord i Nynäshamn – man anhållen i Danmark

Foto: Wikimedia
Foto: Wikimedia

En man har hittats avliden i en lägenhet i centrala Nynäshamn under tisdagsmorgonen. Den avlidne mannen hittades efter att en man i 45-års åldern varit i kontakt med dansk polis under måndagen.

I samtalet med polisen i Danmark berättade mannen om att det fanns en död person i en lägenhet i centrala Nynäshamn.

Den misstänkta mannen som är i 45-års åldern anhålls av dansk åklagare under måndagskvällen. Mannen är misstänkt på sannolika skäl och åklagare i Sverige har under dagen begärt om att få honom utlämnad till Sverige. Den nu anhållna mannen är medborgare i ett europeisk land och är inte svensk medborgare.

Polisen i Södertörn har under morgonen lokaliserat lägenheten och polispatrullen på plats har bekräftat att det finns en, ännu ej identifierad, avliden man i lägenheten.

– Våra kriminaltekniker kommer systematiskt att påbörja den tekniska undersökningen av lägenheten, säger Hesam Akbari, informationsansvarig vid Södertörnspolisen. 

Lägenheten som den avlidne hittades i är nu avspärrat av polis och dörrknackning i området har påbörjats.

Vad som har orsakat den ännu ej identifierade mannens död är i skrivande stund oklart. Dock så ska mannen varit avliden sedan en tid tillbaka.

– Från polisens sida spekulerar vi inte i hur mannen har bragts livet utan vi avvaktar rättsmedicinskaavdelninen i Solnas utlåtande, säger Hesam Akbari.

Polisen har rubricerat händelsen som mord.

Källa: Polisen.se