Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Konsten att lära sig gå på pottan!

Hur lär man sig att kontrollera kisset så att det kommer i pottan och inte på mattan eller någon annanstans? Och utan hjälp från mamma och pappa? Det är inte så lätt alla gånger, det vet Nejlika.

Nejlika har en potta är tredje boken i berättelsen om Nejlika och är en pedagogisk bilderbok om svårigheterna att lära sig att gå på pottan som riktar sig till barn i åldrarna noll till tre år. Själv säger Hanna Zetterberg Struwe att Nejlika kom till henne och ”krävde att få bli skriven om”.

”Nejlika har blivit min självständiga och självklara följeslagare i vardagen. Kanske har hon också varit en verklighetsflykt för en mamma med mycket sömnbrist och minimala möjligheter att kunna göra egna saker. Nejlika har hjälpt mig att göra vaknätter till skriv- och tänktid istället för att bli stressad över att inte få sova. Timmarna på natten har ibland förvandlats till en fristad och en kreativ, lugn vrå.”

Hanna Zetterberg Struwe debuterade som barnboksförfattare med den första boken om Nejlika som kom 2008. Tidigare var hon känd som Ronja Rövardotter i filmen med samma namn och som riksdagsledamot. Nu är hon tvåbarnsmamma och arbetar på Institutet för framtidsstudier.

Anna-Karin Garhamn är bosatt i Gent, Belgien, med maken Steven, sonen Felix och katten Miss. Hon är utbildad på Konstfack och verksam som textil- och mönsterformgivare och illustratör

Källa: Mynewsdesk