Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Teamet som ringer alla nya studenter

Foto: Leif Nyberg

Just nu pågår en febril aktivitet vid Luleå tekniska universitet trots att det är högsommar och många har semester. 12 nuvarande LTU-studenter har tagit på sig uppgiften att ringa till ca 2500 nya studenter som fått besked att de är antagna och som börjar sina studier vid LTU i höst.

– Många måste vi ringa flera gånger till så det blir säkert minst 5000 samtal som vi kommer att ringa de här veckorna, säger David Hedin, student och en av två samordnare för telefonväkteriet.

Alla som har blivit antagna till någon utbildning på grundnivå vid Luleå tekniska universitet kommer att ringas upp av teamet som består av ”gamla” LTU-studenter. Teamet som sköter telefonväkteriet representerar olika kunskapsområden vid LTU, t ex att lärarstudenter ringer de som sökt lärarutbildning osv. 12 studenter, varav en vardera vid LTU i Piteå och Skellefteå och 9 stycken på campus i Luleå, sköter telefonväkteriet. De är inga ”gröngölingar” i sammanhanget utan har även erfarenhet av studentrekrytering genom att representera LTU vid olika mässor och events under året. Telefonväkteriet ska pågå fram till den 23 juli och innan dess ska 2511 studenter ringas upp.

– Vi gratulerar dom att de har kommit in på sin linje som de har sökt och hälsar dom välkomna och erbjuder dom att ställa frågor om vad som helst som kan röra studierna och studietiden i höst, säger David Hedin.

På vissa linjer kan det behövas lite extra information konstaterar han.

– Till exempel Arena media, musik och teknik som är en ganska fri linje eftersom man kan välja till kurser efter hand så kan det behövas lite mer information och då har vi läst på extra om det, säger han.

Redan vid telefonväkteriets start har man fått viss indikation på vilka frågor som är viktiga för kommande studenter och studentbostäder är ett sådant exempel.

– De flesta undrar ju om bostäder och eftersom det var lite bostadsbrist i höst så brukar vi säga att man ska ställa sig i bostadskö så snabbt som möjligt, säger han och poängterar också att LTU har förbokat vandrarhem som finns tillgängligt första tiden för nytillkomna studenter.

– Det här är ett arbete för att visa att vi bryr oss om studenterna som sökt hit och att vi vårdar den kontakten, säger David Hedin avslutningsvis

Källa: Mynewsdesk