Djurklappar går före julklappar i nytt julkoncept

Barn matar ett får. Foto: Skånes Djurpark
Djurklappar framför julklappar under nya “Djurens Jul” i Skånes Djurpark. Foto: Skånes Djurpark

Under de senaste fem åren har Skånes Djurpark bjudit in till Jul i Djurparken. Det har varit ett populärt traditionellt julfirande som lockat omkring 5000 gäster årligen. I år har man valt att ändra om konceptet för att gå mer i linje med Skånes Djurparks kärnvärden: djur, natur och äventyr. Det nya konceptet ”Djurens Jul” har gjort succé redan innan premiären.

Hälften av biljetterna är redan sålda, och Skånes Djurpark räknar med att sälja slut. Biljettpriset för Djurens Jul har mer än halverats jämfört med tidigare års julbiljetter, vilket förhoppningsvis ger fler familjer möjlighet att uppleva ett speciellt julfirande tillsammans bland djur och natur.

– Vi märker av ett ökat intresse för djur- och naturupplevelser. Fler och fler får upp ögonen för den positiva inverkan som djur & natur har på oss. I takt med att skärmtiden ökar för både vuxna och barn tror jag att upplevelser som Djurens Jul blir mer efterfrågade, säger Kasper Schumacher, VD på Skånes Djurpark.

Djurens Jul innebär ett helt nytt julfirande där djuren står i fokus. Till skillnad från föregående år kommer nu hela parken att vara öppen, under dagtid. Mellan kl. 11 och 17 kan gästerna ta del av en mängd olika julupplevelser i parken. På programmet står bland annat julklappsutdelning till parkens djur, julfirande på bondgården med traktortur och en stor julklappsverkstad där ”djurvänliga” klappar blir till.

– Julens dagsprogram ger gästerna möjlighet att komma nära djuren och lära sig mer om dem. Det är längesedan det fanns möjlighet att träffa djuren vintertid, och många djur beter sig helt annorlunda i kylan. Man kommer bland annat att kunna lära sig om björnarna och hur de går i ide under vintern, och på en skärm vid björnidet kommer man att kunna se björnar slumra, säger Kasper Schumacher, VD på Skånes Djurpark.

En nyhet som garanterat kommer att glädja många gäster är att uttrarna nu ingår i dagsprogrammet. Den del av parken där utterdammen ligger har varit stängd under en längre period, men under Djurens Jul kommer den att öppnas upp. Djurens Jul pågår lördagar och söndagar mellan den 30 november och den 15 december.

Källa: Skånes Djurpark