Hopp med kändis på Stockholm Horse Show

Låga hinder på kändisbanan. Foto: Olav Holten / pp-press
Låga hinder på kändisbanan. Foto: Olav Holten / pp-press

På “Stjärnhoppningen” var det fem deltagare med olika bakgrund, en TikTok-stjärna, en radiopratare, en författare, en TV-kändis och en Youtuber.

På söndagen var det så kallad Stjärnhoppning på Friends Arena. Amanda Edmundsson är en ung tjej som har 2,9 miljoner följare på TikTok så hon är möjligen en stjärna för den yngre publiken. Den som var mest känd för en större publik var förmodligen Farao Groth, också känd som “Fantastiske” Farao. Han är radiopratare och programledare på en kommersiell radiostation och var den av deltagarna som var roligast och pratsammast. Efter båda loppen frågade han tävlingsledarna “Hur gick det?”. Innan Stockholm Horse Show hade han inte ridit på 20 år men var så klart tvungen att träna för loppet. Han har legat i hårdträning sedan i september. När han berättade för sin chef att han fått en förfrågan om att vara med i Stockholm Horse Show blev hon eld och lågor och tyckte absolut att han skulle vara med, eftersom hon rider själv. Hon var med i bakgrunden på fanträffen efteråt. Han hade också sina föräldrar med i publiken.

I övrigt så deltog bland annat Saga Scott, känd för att ha varit med i Paradise Hotel, och Melissa Kinnmalm, känd för att vara youtuber och sexbarnsmamma.

Jag pratade med en fotograf som brukar fota på röda mattan. Han kände igen Saga Scott och Farao Groth men de andra hade han ingen aning om vilka det var. Den femte deltagaren hette Sofie Sarenbrant. Hon är känd för att skriva deckare om kriminalinspektören Emma Sköld.

Deltagarna red en kort bana med låga hinder två varv. Första varvet skulle de bara inte riva. Andra varvet skulle de rida snabbt. Den lyckades bäst med det var Saga Scott och den som lyckades sämst var Amanda Edmundsson. Farao Groth kom näst sist.