Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Kan ett alkoholfritt rött vin smaka vin?

Vinflaska. Foto: StellanKramer
Foto: StellanKramer

Alkoholfria alternativ är mer populära än någonsin. Hur smakar det om man tar bort alkoholen från ett bra vin?

Det har länge funnits alkoholfri öl som smakar riktigt bra, bättre än lättöl som ofta smakar rätt blaskigt. Trots en ännu lägre alkoholhalt. Men när det kommer till vin har det varit svårt att hitta ett fullgott alkoholfritt alternativ. Alkoholfritt vin har bara smakat druvjuice. Då har det varit bättre att helt enkelt köpa juice direkt. Men nu har det äntligen kommit ett alkoholfritt vin som faktiskt smakar vin av märket JP Chenet.

Nyheten JP Chenet Cabernet-Syrah So Free är ett alkoholfritt rött vin med naturliga vinaromer, rent och vinöst i stilen. Vinet är JP Chenets storsäljare från Languedoc, 60% Cabernet Sauvignon och 40% Syrah.

Det är godast att dricka som det är, som sällskapsdryck. Det är ju trevligt att kunna sitta och dricka vin hela kvällen utan att bli påverkad. Det funkar också till lätt mat som inte är för starkt kryddad.

Med modern spinning cone-teknik avlägsnas alkoholen varsamt och långsamt utan uppvärmning och tillsatser. Därefer adderas en liten mängd renad druvmust för att få ett fylligt vin med naturliga vinaromer och vinös stil.

 

Nyheten lanseras den 1 mars 2021 på Systembolaget.