Tryck "Enter" för att gå vidare till kommentarer

Funkisfestivalen 2021

 Artister från Stockholm i Funkisfestivalen 2021 Foto: Kulturförvaltningen
Artister från Stockholm i Funkisfestivalen 2021 Foto: Kulturförvaltningen

Söndagen den 7 mars kl 18:00 livestreamas årets Funkisfestival i Stockholms stad. Här presenteras Stockholms funkisfestivals artister och deras bidrag. Vinnaren går sedan vidare till riksfinalen i augusti.

Funkisfestivalen är Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning.

Vinnaren utses genom en sammanvägning av juryrösterna och publikrösterna. Årets jurygrupp består av två professionella musiker samt förra årets vinnare av Funkisfestivalen Alex Kron från Halmstad.

Bidrag nr 1

Artist: Christian Witting

Låt: Every breath you take

Låtskrivare: Sting

Christian bor i Råcksta och gillar att uppträda och ta emot publikens jubel. Han är van vid att stå på scen och spelar även en av medlemmarna i bandet Vårburgarna som repar varje fredag i Bredäng.

– Jag kan leverera den här låten snyggt och att jag kan texten. Jag älskar Sting. Jag har en ganska musikalisk familj som jag tycker väldigt mycket om och jag hoppas att de tittar på mig, säger Christian Witting.

Bidrag nr 2

Artist: Liv Stockenberg Brattström och Tilde Andersson

Låt: En Säng av rosor

Låtskrivare: Peter Kvint/ Darin Zanyar

I år är det första gången som duon Liv och Tilde uppträder tillsammans. Liv är från Bagarmossen och Tilde är från Bromma. De två vännerna bor en bit ifrån varandra men träffades genom Kulturskolan.

– Det är tryggare att ha någon annan bredvid sig. Man har något att dela det med, säger Liv.

När Tilde inte sjunger så håller hon på med friidrott och gillar att pyssla. Liv är djurintresserad med ett särskilt intresse för katter. Musiken står dock alltid i centrum.

– Det skulle vara jordens undergång om vi inte fick sjunga, säger Liv Stockenberg Brattstöm .

Vännerna debuterar som duo på årets festival men Tilde har medverkat tidigare. Då sjöng hon låten “Tänk dig” med Darin.

Bidrag nr 3

Artist: Aji Jack

Låt: I love rock ‘n’ roll

Låtskrivare: Alan Merrill/Jake Hooker

Aji kommer från Bromma och älskar hårdrock. Hon skriver egna låtar och drömmer om att bli artist på riktigt. Aji är van vid att stå på scenen och hon var dessutom Stockholms finalbidrag i Musikschlaget 2020.

– Jag har valt låten I love rock ‘n’ roll på Youtube för att jag älskar den låten. Den sitter som en smäck. Jag valde den på Stora Blå (en vardaglig verksamhet med kulturell inriktning), säger Aji Jack.

Bidrag nr 4

Artist: Alexander Roldan

Låt: Anyone of us

Låtskrivare: Jörgen Elofsson/Per Magnusson/David Kreuger

Alexander bor i Svedmyra och drömmer om att bli skådespelare. Han blir glad av att gå upp på scenen. Alexanders mamma dansar salsa och pappa är gitarrist.

– Jag älskar musik och dans och att gå på gymmet och träna med hantlar, säger Alexander Roldan

Bidrag nr 5

Artist: Sussanne Dahlfors

Låt: Shallow

Låtskrivare: Lady Gaga/Andrew Wyatt/Anthony Rossomando/Mark Ronson

Sussanne bor i Vasastan, Norrmalm. Hon arbetade tidigare som karaokevärdinna och är van vid att stå på scen och showa. På Unika Stadshagen, en daglig verksamhet som jobbar med musikalproduktion blev Sussanne peppad av personal och vänner och fick mod att själv börja uppträda.

– Jag älskar Shallow-låten! Jag började sjunga den på en karaokebar och jag tycker den passar min röst. Den är helt underbar helt enkelt. När jag kommer up på scenen så känns det som en varm känsla att det är där jag hör hemma, säger Sussanne Dahlfors.

Bidrag nr 6

Artist: Agnes Munters

Låt: Bara få va mig själv

Låtskrivare: Laleh Pourkarim/Frank Nobel/Gustaf Thörn/Gino

Agnes bor i Hässelby gård och tycker att det bästa som finns är att sjunga. Hon är närmast en veteran på Funkisfestivalen, i år är det sjunde gången hon medverkar. Agnes tycker att det är roligt att träffa folk och bli en kändis.

– Jag älskar låten, jag älskar allt, jag gillar att va mig själv. Det bästa är att vara med och showa och skaka loss. Rösta på mig och ni kommer få ett jäkla drag, säger Agnes Munters.

Källa: Kulturförvaltningen