Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Premiär för nya dramaserien Sjukt

 

Den 2 april släpps alla avsnitt av Sjukt – en serie på SVT Play. Sjukt är till stora delar självupplevd och skriven av det nya stjärnskottet Lisa Ambjörn som bland annat är aktuell med Sommaren 85, White Wall och den kommande svenska originalserien Young Royals på Netflix. Regi står Johan Rosell för och i huvudrollen som Alice ser vi Carla Sehn (känd från Kärlek & Anarki) tillsammans med bland andra Anna Blomberg, Maria Nohra och Dejmis Rustom Bustas mfl.

Handling:
Alices mardrömmar avlöser varandra. Hon får livmoderhalscancer. Förlorar jobbet på den hippa byrån i London. Hon är konstant orolig för döden. Alice pojkvän gör slut med henne så fort hon blir frisk – han är nämligen kär i receptionisten på sjukhuset. Nu är även hennes vagina ”kortare” efter operationen, vad betyder det ens?

Det värsta är dock att hon behöver flytta hem till förorten i Sverige, platsen hon svor att aldrig återvända till. Bland gamla mobbare och jobbiga föräldrar behöver hon nu få alla bitar på plats innan allt raserar igen. Men framför allt måste hon se till att hennes punani fungerar.

Sjukt blandar humor och allvar, i en coming of age-historia – fast baklänges.

”Jag ville göra en dramakomedi som utmanar den klassiska cancer-historien och idén om att det som inte dödar härdar. När jag som 25-åring var färdigbehandlad för den livmoderhalscancer som vänt upp och ner på mitt liv kände jag mig allt annat än just det. Vad gör man när man förväntas vara tacksam och glad att man fått överleva, men istället bara känner sig helt tom, livrädd för ett återfall och inte har en aning om vad man ska göra av livet?

I det tar Sjukt avstamp och blir en uppkäftig, fartfylld och framförallt väldigt rolig berättelse som jag hoppas att alla som någon gång i livet behövt börja om från noll kan känna igen sig i.” – Lisa Ambjörn

Sjukt är en av SVT Dramas talangserier på 8 x 20 minuter produceras av Nexiko Drama för SVT.

”Målet med våra talangserier är att ge en ny generation upphovspersoner chansen att berätta sina historier. Lisa Ambjörn, manusförfattaren bakom Sjukt, är en hårt arbetande manusförfattare som jag vet att vi kommer se mycket av i framtiden. Jag är övertygad om att det också gäller Johan Rosell som regisserat”. – Anna Croneman, programchef SVT Drama

I rollerna: Carla Sehn, Anna Blomberg, Maria Nohra, Dejmis Rustom Bustas, Stina Andersson, Alexander Salzberger, Peter Eriksson, Jon Bökman och Gustav Melbin mfl.

Manus: Lisa Ambjörn

Regi: Johan Rosell

Producenter: Lisa Berggren Eyre och Martin Söder

Sjukt är producerad av Nexiko i samarbete med SVT

Källa: SVT

Bild:

Carla Sehn som Alice i Sjukt Foto: Malin Gutke/Nexiko