Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Nya popstjärnskottet Oskar Häggström släpper singeln ”För dig” och presenterar kommande debut-EP

Oskar Häggström är relativt ny på den svenska popscenen men har redan hunnit göra avtryck. Han debuterade hösten 2019 med singeln ”Såra mig” och har därefter släppt låtarna ”Timme som minut” och ”Lyckligare då”. Nu presenterar Oskar nästa stora kapitel med låten ”För dig” som kommer leda upp till hans debut-EP som väntar längre fram under 2021. Nya singeln är en perfekt upptempo poplåt som fångar känslan av att vilja ge allt av sig själv till någon annan i en relation för att få för förhållandet att fungera. Låten är skriven av Oskar själv tillsammans med Adrian Enegård och Carl-Philip Ström som även har producerat.

I samband med singelreleasen går även en miniserie igång på Oskars sociala kanaler. Nytt avsnitt släpps i samband med varje release, däremellan kommer hans kanaler att fyllas ut med stillbilder och teasers där fansen i realtid kan följa storylinen. Serien är en intim spegling av en relation som de flesta kan känna igen sig i. Vi följer ett ungt pars resa från förälskelse till uppbrott och allt som kommer därefter. Seriens karaktärer spelas av Oskar själv tillsammans med de populära TikTok-profilerna Isa och Nina.

”För dig handlar om en relation som kanske inte riktigt gick åt det hållet man hade tänkt. En sommarflirt som inte riktigt höll hela vägen men att man ändå är hoppfull att det kommer att lösa sig. Att man råkat fucka upp lite men att allt man vill är att hitta tillbaka. Jag’et vill bevisa för personen att den är allt man vill ha och att det är okej att den är lite osäker på att gå tillbaka till en relation för jag kommer vänta på dig”

Oskar Häggström gjorde sin musikaliska debut i Idol 2016. Tiden därefter har gått till att slipa på låtskrivandet och hitta hem i sitt egna sound som artist. Oskar är född och uppvuxen i Sundsvall där han tidigt upptäckte musiken tack vare sin musikaliska familj. När hans bror vid en spelning saknade sångare i hans band fick Oskar rycka in och därefter var han frälst. Det som tidigare bara var en hobby blev till en verklig artistdröm när Oskar några år senare prövade vingarna i Idol.

Källa: Sony music Entertaiment Sweden