Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SVT: Kulturstudion bjuder på unplugged pop i pandemin – förhandstitta

 

En lördagskväll med två konserter som kanske aldrig skulle ha blivit av om det inte vore för världsläget. Zara Larsson möter Sveriges Radios Symfoniorkester och Loney dear sänker ner oss i legendariska Atlantis lördag 1 maj i SVT2.

Journalisten Jan Gradvall är gäst i soffan när Kulturstudion presenterar två internationellt älskade artister uppbackade av svensk musikelit.

– Nån’ sa “det är ju Svenska landslaget i musik på samma kväll” och det är en ganska bra beskrivning. säger Ella Petersson musikredaktör på SVT, och projektledare för bägge konsertfilmerna.

Kulturstudion som är SVT:s fönster för scenkonst och musik och som varje lördag året runt ger föreställningar, konserter och musikprogram har varit en extra viktig kulturscen det senaste året då så många evenemang ställs in.

-Pandemin har prövat oss svårt när det kommer till att skapa säkra inspelningsförutsättningar, men samtidigt även lett till unika möjligheter och samarbeten med spännande artister, säger Ella Petersson.

SVT2 lördag 1 maj kl 20.00: Loney Dear – Unplugged på Atlantis
“Det här är musik man kommer lyssna på om hundra år” tror artisten och låtskrivaren Peter Gabriel om Emil Svanängen, a k a Loney Dears låtar. En novemberdag möter Loney Dear en ansenlig uppställning instrument och kvalitetsmusiker i den legendariska Atlantisstudion i Stockholm. Medverkar gör bland andra Per Texas Johansson, Johan Lindström, Helen Sjöholm med flera.

SVT2 lördag 1 maj k 21.00: Zara Larsson möter Sveriges Radios Symfoniorkester
Dirigenten och arrangören Hans Ek och Sveriges Radios Symfoniorkester i ett unikt och efterlängtat samarbete med världsstjärnan Zara Larsson. Hon har gång på gång tagit världen med storm med sin karisma och omisskännliga röst. Det blir mäktiga klanger i gränslandet mellan glamorös pop och symfonisk eufori i en konsert som rymmer musik från hela hennes låtkatalog. Inspelat i Berwaldhallen i Stockholm 18 mars i år.

Källa: SVT

Bild: Emil Svanängen aka Loney dear och Zara Larsson medverkar under lördagskvällen 1 maj med två nyinspelade konserter. Foto: Daniel Grizelj, Karl Thorson/SR