Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Norrbottens Destilleri tilldelas ytterligare priser i internationella tävlingar.

Framgångarna fortsätter för Norrbottens Destilleri när de återigen prisas högt i branschens mest prestigefyllda tävlingar. Denna gång är det resultaten för International Wine & Spirits Competition, samt The Spirit Business Gin Masters som presenteras.

Gindestilleriet i de djupa skogarna i norra Sverige kunde 2020 stoltsera med att vara ett av Sveriges mest prisbelönta, och nu kan de lägga till flertalet medaljer i samlingen. Master Distiller Dennis Bejedal konstaterar att destilleriets två första produkter, Mountain Dry Gin och Forest Dry Gin, återigen visat att smakerna från Norrbotten håller allra högsta internationella klass.

Dubbelt silver och dubbelt brons i International Wine & Spirits Competition

Både Mountain Dry Gin och Forest Dry Gin tilldelades dubbla medaljer i årets blindtest i IWSC, som med tusentals prover var den största i tävlingens historia. Forest Dry Gin belönades med två bronsmedaljer, och två silvermedaljer gick till Mountain Dry Gin som även blev en av Sveriges högst betygsatta gin i tävlingen.

Dubbla medaljer även i branschens mest välrenommerade tävling

The Spirit Business Gin Masters såg även sin blindprovning bli den största i tävlingens historia. Gin Masters sägs ofta vara den mest prestigefyllda för ett gindestilleri att delta i, och Norrbottens Destilleri kammade hem dubbla medaljer även där.

Mountain Dry Gin och Forest Dry Gin visar återigen upp sin höga standard när de båda erhåller dubbelt guld i kategorierna London Dry samt Contemporary.

Hantverk med high-tech

Destilleriet ligger i Töre utanför Kalix. I det som en gång var en löjromsfabrik finns idag en helt automatiserad, högteknologisk produktionsanläggning. Destilleriets produkter tillverkas här i ett helt slutet system, från destillationspanna till försluten flaska. För att ha full kontroll på alla steg i processen, har man under ledning av destilleriets teknikansvarige Anders Hansson själva designat och byggt hela anläggningen.

– Jag har länge haft en passion för smaker och ser utvecklingen av nya produkter som det riktiga hantverket i vår produktion, så den automatiska processen i destilleriet frigör tid för det kreativa arbetet, avslutar Dennis Bejedal, grundare och Master Distiller.

Källa: Norrbottens Destilleri

Foto: Norrbottens Destilleri