Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Branschveteran ny Vd för Extreme Networks

Oscar Rodriguez har utsetts till koncernchef och verkställande direktör för Extreme Networks globalt. Han har över 20 års erfarenhet inom försäljning, marknadsföring och ledarskap från några av världens ledande företag inom ljud, video, data och telekommunikation.

Oscar Rodriguez kommer senast från Movius Interactive Corporation där han var VD. Han har även arbetat som VD för Riverstone Networks och som marknadsdirektör för Alcatel-Lucent. Rodriguez tillträder den 23 augusti då tillförordnade VD:n Bob L. Corey som haft dubbla roller, återgår till att enbart fokusera på sin roll som finansdirektör.

På Extreme Network kommer Rodriguez främsta uppgift vara att fortsätta driva tillväxten i företaget.

– Oscar kommer till Extreme Networks med exakt rätt erfarenheter av marknadsföring och ledarskap inom IT-sektorn, säger Gordon Stitt, ordförande i styrelsen. Vi behöver någon med hans bakgrund och nätverk för att utveckla företaget och accelerera tillväxten.

Den senaste tiden har Extreme Networks arbetat hårt med att effektivisera och utveckla organisationen.

– Jag kommer till ett företag med en motiverad företagsledning och en mycket stark och modern produktportfölj. Det ska bli en rolig utmaning att få arbeta med företaget och fortsätta utveckla företagets tillväxtområden, säger Oscar Rodriguez.

Det senaste kvartalet som slutade den 27 juni 2010 redovisade Extreme Networks en omsättning på 85,5 miljoner dollar. En ökning med 7,3 miljoner dollar jämfört med kvartalet innan. Intäkterna från produktförsäljningen ökade med 17 procent i Nordamerika och med 22 procent EMEA från samma period.

Om Extreme Networks

Extreme Networks grundades 1996 med en vision om ”Ethernet överallt!” Nu har denna vision blivit verklighet för tusentals kunder över hela världen. Extreme Networks finns i över 50 länder och erbjuder idag framgångsrikt kostnadseffektiva kommunikationslösningar till företag, operatörer och organisationer. Extremes huvudkontor är baserat i Santa Clara i Kalifornien och har kontor i samtliga nordiska länder.

Källa: Mynewsdesk.