Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Eurovision: Cornelia Jacobs har chans på silver men Ukraina favoriter

Snart är det dags för final i 66:e upplagan av Eurovision. Betsson som tar in spel från hela Europa visar att oddsen på Ukraina fortsätter att vara rekordlåga och mycket pekar på att det redan är klart. Cornelia stärker samtidigt sina chanser och hamnar enligt oddsen på en tredjeplats, tätt efter Storbritanniens falsettsjungande Sam Ryder.

Kalush Orchestra med låten Stefania ger i skrivande stund låga 1,35 gånger insatsen vid vinst, vilket därmed är rekordlåga odds i Eurovision-sammanhang. Vilket är kanske en förklaring till varför vi för första gången vänder blickarna mot tvåan, där Storbritannien är knapp favorit till oddsen 7,00 mot Cornelias 9,00 gånger insatsen.

”Ukrainas bidrag stod först i 30 gånger pengarna, men rasade drastiskt till oddset 2,50 när kriget bröt ut. Det finns en etablerad tro bland spelare att Ukraina kommer få stödröster på grund av situationen, vilket avspeglar sig i oddsen”, säger Robin Olenius, PR-chef på Betsson.

Cornelia som tävlar med låten ”Hold me Closer”, har enligt oddsen bättre chans än Tusse som stod i oddset 65.00 inför tävlingen i fiol.

”Det är ett speciellt år i år och det återstår att se hur mycket Putins krig kommer påverka röstningen. Historiskt har man kanske inte lagt så stor vikt vid andraplatsen, men det blir nog ändring på det i år, fortsätter Robin Olenius.

Källa: Betsson

Bild: Kalush Orchestra från Ukraina. Foto: Ukrinform TV