Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SLOW TV från Falkenberg

Slow TV-trenden växer kontinuerligt och Falkenberg visar upp sin vackraste sida. Samtidigt används ett effektivt redskap för marknadsföring av ett anrikt hotell och en populär turistort. MEDview sänder Slow TV, högupplöst livestream, via Youtube och senast i raden av hotell att ansluta sig är Grand Hotel i Falkenberg.

Ätran har flutit under Tullbron i Falkenberg sedan 1756. Fram till 1914 fick man betala tull för att passera bron, därav namnet. Tullbron räknas som Sveriges vackraste stenbro och utgör ett populärt landmärke.

Från Grand Hotels tak är utsikten, som utgörs av just Ätrans evigt skummande vatten och Tullbron, enastående. Vattnets konstanta rörelse är en definition av slow-TV och har man tur så kan man se en och annan lax leka i de strida strömmarna.

-I det här fallet har MEDview två funktioner. Den ena är att kunna sända ut fina bilder i direktsändning som tittaren bara kan njuta av, den andra är marknadsföring som visar hotellets exceptionellt vackra läge i realtid, säger Christian Carlstein, försäljningsansvarig på Mediateknik, företaget bakom MEDview-tjänsten.

-I förlängningen blir detta också en fördel för kommunen som turistort då ett hotell visar upp ortens bästa sidor, fortsätter Carlstein.

MEDview är tjänsten som tagits fram för just ändamålet. Med avancerade streamingkameror som står emot vibrationer, motljus m.m. installeras tjänsten på bästa möjliga placering av certifierad tekniker. Videoströmmen från kameran behandlas och sänds sedan ut live i rätt kanal på Youtube, Mediateknik ansvarar för hårdvara, installation, kvalitet och drift. Allt ingår i en månadskostnad.

-Trenden är tydlig. En vacker vy i realtid som gör TV-skärmen till en tavla är vilsam att se på och detta attraherar många tittare. Vår egen Youtubekanal, där vi samlar våra olika kanaler drar väldigt mycket besökare och prenumeranterna blir bara fler och fler. Samtidigt genererar alla dessa besök trafik till såväl hotellens som kommunens digitala plattformar vilket gynnar hela besöksnäringen på orten, säger Christian Carlstein.

Förutom hotell och kommuner så är golfbanor en stor kundkategori som också kan falla in under besöksnäringen. T.ex. nyttjar Halmstad GK, Göteborgs GK, Växjö GK MEDview för att visa upp ”livet på banan” i realtid.

Källa: Mediateknik

Bild: Tullbron, Falkenberg. Foto: Mediateknik