Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Cornelia Jakobs och Petra Marklund till Göteborgs Kulturkalas och Climate Live

Med drygt två veckor kvar till årets Kulturkalas är det klart att Petra Marklund och Cornelia Jakobs kommer att spela under Climate Live på Kungstorget den 1 september.

Första dagen på Kulturkalaset hålls klimatgalan Climate Live på Kungstorget i Göteborg. Konserterna, som arrangeras av ungdomar i Fridays For Future-rörelsen, görs för att skapa medvetenhet om klimatkrisen som rättvisefråga och få fler att se sin plats i klimatrörelsen.

Sedan tidigare är det klart att bland andra Isak Danielson och Maxida Märak kommer att spela på Climate Live. Nu ansluter också Petra Marklund och Cornelia Jakobs till lineupen som tillsammans med klimatforskare och aktivister kommer ta plats på scenerna.

Artister och talare Climate Live i Göteborg
Cornelia Jakobs, Petra Marklund, Isak Danielson, Maxida Märak, Paula Jivén, Drag performance av Status Queer, Dansperformance av Twisted Feet, Bongo Riot. Levi Karvonen, Sáminuorra, Ahmad Hussein, palestinsk aktivist, Alasdair Skelton, klimatforskare, Karolina Carlsson, klimataktivist, Nastaran Zargari, Jordens Vänner, Rebekah Krebs och Nønne Engelbrecht, Myright, Alice Gimbro Frisk, Fridays For Future Göteborg. Programledare: Danny Lam och Ina Dowland Herrera.

Musik i dagarna fyra
Under Kulturkalasets alla dagar, 1–4 september, kommer flera artister att hålla spelningar. Utöver de som är med under Climate Live blir det även bland annat Göteborgs symfoniker, Daniel Adams-Ray, Ana Diaz, Hurula, Timbuktu & Damn! och Sensommar med Mix Megapol med bland andra Arvingarna och Linnea Henriksson.

Om Göteborgs Kulturkalas
Den 1–4 september kan du ta del av Göteborgs Kulturkalas, en hållbar stadsfestival som är gratis och öppen för alla. Hela programmet finns på kulturkalaset.se. Under festivalens paraply samlas många aktörer och arrangörer för att bjuda på både stora och personliga upplevelser. Allt från folkkära artister, nycirkus, barnteater och utomhusbio, till nya matupplevelser och möjligheten att själv prova på olika aktiviteter – här finns något för alla smaker och åldrar. I år genomförs festivalen både i centrala stan och på nya spännande platser, typiska för Göteborg. Göteborgs Kulturkalas vill bidra och inspirera till en positiv förändring i samhället och har gjort hållbarhet till en del av sitt dna.

Källa: Göteborg & Co AB
Foto: Anna-Lena Ahlström & Johanna Pettersson.