Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

SVT direktsänder Eldfesten – en stjärnspäckad kväll i Avicii Arena

Tisdag 14 mars direktsänder SVT Eldfesten från Avicii Arena, som i år är en stjärnspäckad kväll med artister såsom Carola, Ebi och Mojgan Shajarian. Kvällen leds av bland andra Nikki Amini och firandet går under rubriken ”A call for freedom” med syfte att belysa den rådande situationen i Iran. Eldfesten sammanfaller med det persiska nyåret och kvällen är ett initiativ av Riksteatern där internationella storstjärnor tar plats på scen för det fria ordet och den fria konsten.

Medieprofilen Nikki Amini leder årets firande av Eldfesten tillsammans med skådespelaren och modellen Shiva Negar och marknadschefen Bita Milanian. Programledare och kulturjournalist Tara Moshizi kommenterar sändningen.

– Traditionen med Eldfesten handlar just om förändring, om ljusare och bättre tider. Symboliken i denna högtid är förenlig med det som barn, unga, kvinnor och män i Iran kämpar för idag. Det är en viktig kväll som förstärker ropen för frihet, säger Nikki Amini.

Eldfesten firar traditionellt ljusets återkomst och en ny början. Årets firande går under namnet ”A call for freedom” med fokus på yttrandefrihet och att belysa den rådande situationen i Iran. Den 150 minuter långa sändningen från Avicii Arena bjuder på en stor mängd musikframträdanden och stora internationella artister med fokus på låtar som berör ämnet yttrandefrihet. Bland annat äntras scenen av Ebi, Mojgan Shajarian, Darya Dadvar och Carola. Det blir också intervjuer med politikerna Magdalena Andersson (S), Ebba Busch (KD) och Nooshi Dadgostar (V).

Eldfesten direktsänds 14 mars i SVT2 kl. 19.00-20.00 och fortsätter sedan i SVT24 fram till kl. 21.45. Hela kvällen visas i SVT Play.

Källa: SVT

Bild: Brasa på Nowruz Holiday. Foto: Investigation11111