Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Västtrafik sänker priserna

Den 23 april sänks Västtrafiks priser till 2022 års nivå, i genomsnitt med 2,6 procent. Sänkningen har beslutats av politikerna i regionfullmäktige. En enkelbiljett blir 1 krona billigare och en 30-dagarsperiodbiljett inom en zon blir 20 kronor billigare.

Regionfullmäktige har beslutat att ge en tilläggsbudget till Västtrafik. Därför kan priserna sänkas – samtidigt som Västtrafik kan fortsätta att satsa på kollektivtrafiken för att fler ska kunna resa hållbart.

Så satsar Västtrafik på hållbart resande

Till exempel utökas närtrafiken och nya spårvagnar, tåg och ännu fler elbussar är också på ingång. Dessutom inför Västtrafik tre nya områden med dubbel zontillhörighet i augusti. Områdena som kommer tillhöra både zon A och zon B är Kungälvs tätort, Mölnlycke tätort, Bohus och Surte (Ale Södra).

 

Källa och foto: Västtrafik