Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

IJWTBC slår Thåströms signeringsrekord

IJWTBC (I Just Want To be Cool) lyckades slå Thåströms mässrekord för längsta signeringskö på Bokmässan. Kölängden var som längst 200 meter med hängivna barn och unga vuxna som väntade i timmar på att få träffa sina idoler. Det innebär att det tidigare rekordet på 170 m lång signeringskö som Thåström satte år 2019 på Bokmässan är slaget.

IJWTBC lyckades idag slå Thåströms mässrekord för längsta signeringskö på Bokmässan. Kölängden var som längst 200 meter med hängivna barn och unga vuxna som väntade i timmar på att få träffa sina idoler. Det innebär att det tidigare rekordet på 170 m lång signeringskö som Thåström satte år 2019 på Bokmässan är slaget.

Signeringen pågick från 13.30 – 16.30 och var förlagd till en yta som gjorde att den långa kön hamnade lite utanför det ordinarie mässgolvet. Detta gjorde att det blev bättre både för barnen som köade, samt att den långa kön inte hade särskilt stor påverkan på andra mässbesökare. Troligtvis tangerar också humortrion ytterligare ett rekord – i signeringstid – då de signerade böcker i över tre timmar.

– Vi är så imponerade över IJWTBC:s engagemang för sina fans. Att sitta och signera böcker på ett myllrande mässgolv i över tre timmar är tufft. Vi har hundratals barn och unga vuxna som idag fick möjlighet att gå hem med en väldigt minnesvärd upplevelse, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan.

Först i kön var en pojke som började köa redan kl 9 till signeringen. Han var först i kön även förra året. Redan då drog IJWTBC långa köer när de var på plats. Under hela dagens maratonsignering var det även ett hav av fans som stod runt trion och fotade och försökte få en glimt av sina idoler.

– Vi hoppas att de vill komma tillbaka nästa år, så alla barn som vill har möjlighet att få träffa dem och få sina böcker signerade. De är omåttligt populära, och det är så härligt att se så många barn inspireras till läsning, säger Maria Rogstad Norberg.

Om Bokmässan

Bokmässan i Göteborg är Nordens största kulturevenemang och pågår under 28 september – 1 oktober 2023 på Svenska Mässan. Vår vision är att skapa ilningar i själen genom att göra den mest tankeväckande upplevelsen under året. Genom att främja läsning, bildning och litteraturens roll i samhället gör vi världen bättre. Seminarieprogrammet presenteras i Stockholm och Göteborg den 8 juni. Årets teman är Judisk kultur, med kulturinstitutionen Judisk kultur i Sverige som hedersgäst, Staden samt Ljud. Bokmässan Play är idag en integrerad del av Bokmässan och erbjuder litterär streaming året runt. Läs mer om Bokmässan på www.bokmassan.se.

Källa: Svenska Mässan Gothia Towers

Bild: IJWTBC på Bokmässan 2023. Foto: Natalie Greppi