Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rockig show i Dalboda

Foto: Linda Varodell
Foto: Linda Varodell

Under lördag den 4/9 och söndag den 5/9 ute i Dalboda tre mil utanför Uppsala spelar coverbandet LÅDA under Formula Offroad. Det är en biltävling som går ut på att specialbyggda terrängbilar tävlar i en svårkörd terräng om vilken förare, vilket team och vilken custombyggd terrängbil som är bäst och vinner.

NEZ (North European Zone) heter tävlingsregionen, där bl.a. Sverige, Finland, Norge, Danmark och Island tävlar. I helgens tävling var det bara Sverige, Norge och Finland som deltog.

Under tävlingens gång spelar coverbandet LÅDA som består av:

Per Ekström 19 år och basist, Marcus Wallberg 19 år och trummis, Nils Blomster gitarrist (vikarie för Martin Tovedal) och Jörgen Lindström 42 år som  är sångare.

Coverbandet startades upp för drygt ett år sedan utav Per, Marcus och Fredrik. Fredrik lämnade dock bandet rätt tidigt i starten, de hade även en sångare vid namn Gustav men i mars när Jörgen vikarierade för honom kändes det helt rätt för bandet och därmed stannade Jörgen kvar.

Under lördagens spelning rockade medlemmarna på rejält med låtar som t.ex. ”I feel good” och ”I’m in a band”. Vädret var kanonbra med sol och värme och humöret var på topp.

Killarna är ett väldigt sammansvetsat gäng och det syns att de alla har stort intresse för musik. De visade redan tidigt att de funkade bra ihop. Deras första gemensamma spelning tillsammans är en utav de bästa de haft enligt dem själva. Pers kommentar att det är jättekul att spela ihop då de verkligen är ett bra team tillsammans, bevisar det.

Killarnas personligheter kommer verkligen fram när de har en spelning. Det märks att de vill alla bjuda på en show men också spela och ge publiken det bästa soundet. Marcus som är trummis vet att det ibland kan vara svårt och nå ut till folket, men vet också att balansgången mellan showande och perfekt spel är precis rätt sätt.

Nils som är nykomlingen har visserligen ingen längre erfarenhet i coverbandet LÅDA, men har ett stort musikintresse och spelar bl.a. inom folkmusik, jazz och hårdrock.

Jörgen som är sångare i bandet har en lång erfarenhet som professionell sångare och är även stor hjälp med ljud, ljus och marknadsföring.

Medlemmarna i LÅDA är oerhört duktiga och bjuder verkligen på sig själva och ger en enorm show uppe på scenen.