Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Österrikare och Schweizare starkast i Discovery Aim Challenge 2010 i Hemsedal

Foto: Aim Challenge

Den sjunde upplagan av Discovery Aim Challenge sträckte sig över det mest krävande området i tävlingens historia. Efter sex timmar i Hemsedals berg och skogar stod det klart att Team Merrell Haglöfs Multimania 3 stod som segrare i herrklassen. Österrikaren Felix Breitschäder och Matthias Gilgien från Schweiz samlade ihop hela 46 poster och totalt 342,9 poäng.

Merrell Haglöfs Multimania dominerade i år med förstaplats i herrklassen, förstaplats i damklassen genom Siri Hagman och Ellen Moen och tredjeplats i mixklassen genom Vigleik Sexe & Linda Røset.

Nytt för i år var landskampen mellan Sverige och Norge. De lag som deltagit i Lindvallen Sverige och Hemsedal Norge var med i landskampen. Segrande ur striden gick Sverige. De samlade ihop en snittpoäng på 261,1 mot Norges 249,9 poäng. Team City Wolfs med Andreas Mathisen och Tony Andersson samt Thomas Wallinder samlade ihop 294,9 poäng och blev det lag som bidrog med mest poäng till den Svenska segern.

Discovery Aim Challenge är en multisporttävling som ger elit och motionärer möjlighet att tävla tillsammans, allt efter egen förmåga och ambitionsnivå. Vid start får lagen kartan som visar tävlingsområdet och var de 60 posterna är placerade. Posterna ger 1-15 poäng beroende på svårighetsgrad.

Deltagarna förflyttar sig huvudsakligen med mountainbike eller löpning, vid de mer spektakulära posterna måste man klättra, simma, paddla eller rappellera.

2010 blev nytt deltagarrekord för de båda tävlingarna, 280 lag med 560 deltagare kom till start. Discovery Aim Challenge är Norges största multisporttävling och etablerades i Hemsedal, Norge, för sju år sedan. Årets tävling arrangerades den 3-5 september i Hemsedal.

– Vi är glada att så många deltagare återkommer år efter år. Det är en otrolig belöning att se alla bekanta ansikten. Vi har siktet inställt på att bli den största multisporttävlingen i Skandinavien. Vi tror att vi har hittat ett koncept som är lite mer än att förflytta sig från ”punkt a till b” och dessutom funkar bra för både elit och motionär. Vi vill att man kommer till Aim och har kul. Kul på riktigt! det är inte bara multisport, det är multisport som avslutas med årets fest, säger Lisa Nordlind från Discovery Aim Challenge

Resultat

Herr

1. Merrell Haglofs Multmania 3 – Felix Breitschäder & Matthias Gilgien – 342,9 poäng

2. Team A-Express – Morten Wettergreen & Tore Sekkelsten – 331.9 poäng

3. Team Nakamura – Triathlon Tom Remman & David Ekroll – 323.8 poäng

Damer

1. Merrell Haglofs Multmania 4 – Siri Hagman & Ellen Moen – 265.3 poäng

2. Vene spreke jentu – Andebarkji Liv Birgit Jorde & Ida Solberg Svenne – 244 poäng

3. Team Espern – Elisabeth N Nordbye & Nina Søndmør – 238.3 poäng

MIX

1. Team Krølle – Thomas Berge & Julie Bøbel – 304.6 poäng

2. Multitude Salomon Mix – Gaute Stavik & Kari Bråveit – 300.1 poäng

3. Merrell Haglofs Multmania 1 – Vigleik Sexe & Linda Røset – 298.5 poäng