Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Eduardo Galenao årets Stig Dagerman-stipendiat föreläser i Stockholm

Foto: Mynewsdesk.

Tisdagen den 14 sept 2010 har du möjlighet att lyssna till en av Latinamerikas mest kända författare, Eduardo Galeano. Han är författare till bl a Latinamerikas öppna ådror och Bakvända världen. Och han har verkligen en förmåga att få oss att se på världen ur ett annat perspektiv.

”Eduardo Galeano är verkligen en enastående författere, jag skulle säga en filosof, en analytiker av historia, politik och samhälle för oss alla runt i världen, därför har hans verk -förutom att de väckt ständigt intresse- blivit översatt till många språk” /Casa Uruguay, Stockholm

Huvudanledningen till Eduardo Galenaos besök i Sverige är att han är vald till årets Stig Dagerman-stipendiat.

I samband med detta besök har Föreningen Casa Uruguay lyckats arrangera en föreläsning på Stockholms Universitet. Vi har nu alltså möjlighet att lyssna till denna levande legend från Latinamerika. Plats: Aula Magna, Stockholm Universitet. Tid: Kl 18.00.

Fri Entré. Alla välkomna. OBS! Föreläsningen är på spanska, men översättning på svenska finns att få. Föreläsningen avslutas med tillfälle att ställa frågor.

Arrangör: Casa Uruguay i samarbete med Latinamerikanska Instutitionen vid Stockholms Univeristet, Uruguays Ambassad, Studiefrämjandet m fl.

Källa: Mynewsdesk.