Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stockholm Filmfestival: Hur påverkar våra filmer dig?

Plats för Filmfestivalen Foto: Wikimedia

Upplevelser säg berika din själ. Stämmer det? Nu har du chansen att testa själv. Under Stockholms filmfestival kan besökare kopplas upp mot pulsmätare i biografen. På NK fystestas en försöksperson som ser festivalens filmer och i en busskur på Sergels torg kan förbipasserande med ett knapptryck flyttas till filmens värld.

Mellan den 8 och 14 november kapar vi busskuren på Klarabergsvägen och fyller lokaltrafiken med filmmusik. Via tre knapptryck drar musik från tre av festivalens filmer igång och förflyttar resenärerna till en thriller, komedi eller ett romantiskt drama.

För att få ett tydligt bevis stänger vi in en försöksperson i en låda på NK och utsätter denne för våra filmer, uppkopplad till mätinstrument som registrerar hans fysiska reaktioner. På utsidan av lådan följer vi resultaten och låter därefter besökare gissa vilken film ur festivalprogrammet som testpersonen ser.

Under festivalen är det publikens tur att testa sina reaktioner. Vi söker försökspersoner som får koppla upp sig mot pulsmätare under några av festivalens mest pulshöjande filmer. Såklart kan hela publiken följa testpersonernas resultat under visningen.

Den kapade busskuren
När: 8-14 november
Var: Klarabergsgatan

Försökspersonen på NK
När: 15-17 november
Var: Ljusgården på NK

Det stora pulstestet
När: 17-28 november
Var: Stockholms filmfestival

Källa: SFI