Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Påsköl

Foto : Tobias Dahlén / Photo Passion

Aftonkurirens redaktion har testat fyra sorters påsköl, en folköl och tre starköl. Tyvärr måste jag säga att alla utom folkölet var en besvikelse.  Vi hade stora förväntningar på Oppigårds och Slottskällan, men de uppfyllde inte riktigt förväntningarna. En i testgruppen tyckte dock att Eriksberg var bättre än förväntat, men det var mest för att han hade låga förväntningar.

Jag presenterar dem i den ordning vi drack dem. Vi betygsatte dem 1-5.

1= Inge vidare
2= Ok
3= Godkänt
4=Väl godkänt
5= Mycket väl godkänt

Falcon Påskbrygd 3,5% : Den hade en svag doft och en liten bäska med en snäll rund smak. Vad det saknade i alkoholstyrka tog det igen i fyllighet. Det hade en riktigt bra vörtsmak. Det här är ett bra alternativ för bilförare.Det passar bra till påskmaten.

Betyg: 4  (Inte illa för ett folköl)

Eriksberg Påsköl 5,8% : Doft av mörkrostat, en aning söt smak av vört med en bitter eftersmak. Det här är ett öl som kräver tilltugg eftersom det saknar fyllighet. Det var rätt menlöst.

Betyg: 4

Oppigårds Easter Ale 5,3% : Det här var ett öl som vi hade förhoppningar på eftersom Oppigårds gör riktigt bra lager. Dessvärre grusades våra förhoppningar. Det hade till att börja med en underlig doft av citrondiskmedel och det hade en markant och underlig fruktsmak och lite rökighet också. Men det blev bättre när det stått framme och luftas en stund.

Betyg: 3

Blåkulla Påsköl Ekologisk 4,8% : Mellanmörk Ale från Slottskällan. Att det är ekologiskt är väl det enda anmärkningsvärda med det här ölet. En svag karamellaktig doft och en slätstruken smak med obefintlig beska. Saknas helt fyllighet, även om man känner vörten.

Betyg: 3