Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Brand i ensilagebalar, arbete med släckning pågår till in på dagen

Foto: David Spak/spaksmedia

HEMSE. Sent på natten till fredagen larmades räddningstjänst från Hemse och Kräklingbo till Sprogevägen i höjd med Bopparve, en kilometer utanför Hemse. Där hade en inringare sett att det brann kraftigt i ett 15-tal ensilagebalar.

Vid 01.00-tiden natten mot fredag passerade en kvinnlig bilist ett femtontal ensilagebalar, som stod i ljusan låga. Räddningstjänst från Hemse och Kräklingbo larmades till platsen, som är Sprogevägen i höjd med Bopparve, en kilometer från Hemse.
Det brann kraftigt i balarna och man tillkallade en grävmaskin för att kunna sprida ut höbalarna och underlätta släckningsarbetet. Polisen tillkallades också. Enligt en brandman på platsen kan höbalar antända av sig självt. Dock är det oklart vad som orsakat nattens brand.
Släckningsarbetet beräknas pågå hela natten och fram till imorgon.

Foto: David Spak/spaksmedia

I socknen Sproge, på sydvästra Gotland ska det pågå en fejd, där bland annat skottlossning och anlagda bränder varit en del av bråken. För inte så länge sedan brann det i en vagn med höbalar i närheten av Sproge och med bara med en kort tids mellanrum brann en lada ner i Sproge Snöder, längs länsväg 140, söder om Klintehamn.

Foto: David Spak/spaksmedia

Källa: Spaksmedia.se