Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Imam våldtog tioårig flicka

En imam har arresterats efter att ha våldtagit en tioårig flicka. Imamer är andliga överhuvud inom islam.

Den tioåriga flickan var på väg hem ifrån skolan i Chittagong i Bangladesh när imamen kallade henne till sig. Han förde henne sedan till en avskild plats i en butik där han våldtog henne. Flickan tog sig efter den våldsamma händelsen blödande till sina föräldrar där hon omedelbart berättade vad som hänt. Detta rapporterar Asia News.

Den 42-årige imamen Mohammad Moinuddin, stationerad vid Chittagong Government Muslim High School greps av polis anmäld för våldtäkt strax efter händelsen.

”Min dotter är bara tio år”, sa flickans far. ”Varje gång jag ber kan jag inte låta bli att tänka på vad som har hänt. Jag kan inte fatta att en imam, en man som är skolad i den heliga religionen islam, en man som lär ut till andra, är samme man som våldtagit min dotter. Jag vill ha rättvisa.”

Imamen ska ha hävdat att Satan förlett honom till att våldta flickan.

I somras dömdes en imam i Stockholm i Södertörns Tingsrätt för att ha sexuellt ofredat en flicka i samband med att han undervisade henne i hemmet. Mannen dömdes till dagsböter och skadestånd.

Til skillnad mot katolska präster som också utsatt barn för sexualbrott lever imamer inte i celibat. Celibat betraktas inom islam som förkastligt. Trots detta förekommer sexualbrott mot barn hos andliga ledare inom islam. Kanske är detta ett tecken på att brotten inte har något samband till celibatet utan snarare handlar om just det som imamen framför som förklaring?