Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Senatens Finanskommitté i USA rensar upp i psykiatriträsket

Charles Grassley längst till höger Foto: Wikimedia

Senator Charles Grassley från Senatens finanskommitté upptäckte att en enda psykiatriker i Florida skrivit ut 96 685 recept på psykdroger under en period på 18 månader – 153 om dagen – och fakturerat sjukkassan sammanlagt 42 miljoner dollar (250 miljoner kronor). Nu kräver Grassley uppgifter från varje delstat på alla utskrivande läkare. Något som väckt stor medial uppmärksamhet.

En upprensning inom psykiatrin pågår just nu i USA. Psykiatrin tillhör den minsta delen av sjukvårdssektorn, men är störst inom den kriminella delen. Har det inte varit rent mord och styckning så är det barnpornografi, våldtäkter och sexuella utnyttjanden (man räknar med 4500 fall om året) inte sällan med tillhörande minnesutplånande elchocker; de säljer psykdroger och recept i parti och begår finansiella bedrägerier av gigantiska mått. Tusentals psykiatriker har dömts till fängelse för kriminell verksamhet i en aldrig sinande ström de senaste 30 åren, internationellt sett. KMR har bidragit till att många av dessa avslöjats och dömts. (http://www.psychcrime.org/)

Big Pharma backar
Den psykaitriinriktade delen av Big Pharma har gått i samma fotspår, men nu har de fått kalla fötter. Staten har bara under år 2010 dragit in 2.5 miljarder dollar i böter från de läkemedelsbolag som marknadsfört sina psykdroger på ett otillbörligt sätt, skrev justitiedepartementet i USA i en pressrelease den 23 november. Vilket är ett historiskt rekordbelopp. Många bolag har stått inför skranket ett flertal gånger och räknas därför som återfallsförbrytare. Och därför går man nu även efter cheferna i de läkemedelsbolag som inte agerat ansvarsfullt vilka riskerar dryga fängelsestraff, rapporterade chefsjuristen för FDA bara för några veckor sedan. Och de får inte en andra chans, var slutklämmen.

Därför backar nu Big Pharma från psykiatrin. GlaxoSmithKline (GSK), ett av världens största tillsammans med AstraZeneca kommer att upphöra med tillverkning av psykiatriska droger. Flera andra, bl a Pfizer, världens största, kommer att upphöra med forskning runt psykiatriska medel. Antidepressiva, antipsykotika och ADHD-droger fungerar inte, har aldrig fungerat och kommer aldrig att fungera. Det enda effektiva med dem är biverkningarna. Nu måste psykiatrin hitta på nya behandlingsmetoder – igen. De har inga!

Senator Grassley har tidigare avslöjat de psykiatriker som fått oredovisade pengar från läkemedelsbolagen och instiftat en lag mot detta. Bolagen måste nu redovisa alla belopp över 10 dollar.

Utförskrivande psykiatriker
Den här gången söker man alltså efter de psykiatriker som skriver ut mest recept på psykdroger. Senator Grassley begär uppgifter gällande de åtta vanligaste psykdrogerna, bl.a. annat Serequel från AstraZeneca. Och det är mycket som kravlar fram under den sten som Grassley nu vänder på.
• En psykiatriker från Ohio skrev ut 102 000 recept på två år.
• En annan psykiatriker från Florida skrev 53 000 recept på lite mer än ett och ett halvt år.

Källa: Mynewsdesk