Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Husdjursmässan är igång

foto: Tobias Dahlén / Photo Passion.

Nu är den roliga husdjursmässan igång i Kistamässan utanför Stockholm.Den pågår 6 – 9 januarir, så ni som missade första dagen har fortfarande chansen.Det är utställningar med exempelvis; reptiler, kaniner, hundar, katter, smådjur ,
getter och smågrisar.Det var tävlingar och roliga fotominnen gick att få på plats. Även ponnyridning, shopping och många engagerade människor som kunde svara på frågor.

I kistamässan finns det en husdjursmässa med olika djurhörnor. Bland dessa fanns klapphörnan där man kunde klappa getter och kaniner. Vid sidan av de fanns en svart och
en rosa minigrisar som var 15 månader gamla.

Längre in i lokalen så hittade man ponnyridning. En fjordhäst som kunde ta vikt upp till 80 kg och även de unika DT partbred shetling minihästar som det bara finns 500 stycken av i världen och endast en i Stockholm.

I reptilhörnan fanns allt som ormar, ödlor, spindlar, grodor och även sköldpaddor. Kaninhoppning som var både sött och underhållande.Vi var även en tur till agility tävlingen för hundar. Några av de tävlande var en jack russel terrier,dvärgpinscher och shetland sheepdog.

Shoppa lite kanderade äpplen ,djurmat,utrustning och kläder gick också att göra. En stor muräna var till salu i akvariehörnan. Där kunde man se på mal, guldfiskar och clownfiskar bland annat. De giftiga drakfiskarna med de giftiga anemoner
fanns även att se, dock inte röras. Svenska illerföreningen visade upp sina illrar på rallyiller och illerrace.

Lösa papegojor var i ett nätskyddat utrymme, där fanns allt från aror till gråjacko från centralafrika. För den som vågar så kan man ta foto med en papegoja på axeln.
Utställarna var även på plats för att svara på frågor, som att stora papegojor kunde leva i upp till 70 år.

Det var en lärofull och underhållande mässa, trevligt var det även att man kunde ta med sin fyrbenta vän till hundbio och se filmen Marmaduke. Den kan man se fredag, lördag eller söndag vid klockan 12.30 eller vid 15.00.

Källa: Mirna Odish.