Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Trettondagskonsert med HSO

Foto: Helsingborgs Konserthus.

Äntligen är världstenoren Michael Weinius hos oss igen! Han och dirigenten Tobias Ringborg kommer att sätta guldkant på tillvaron åt oss med glittrande musik från Wien, Paris och andra metropoler, flödande champagne och ett pärlband av musikaliska örhangen. Dags alltså att komma i feststämning med stjärnsprakande artister och en orkester i högform!

Trettondagskonsert med HSO
Helsingborgs Konserthus spelade in Trettondagskonserten, torsdagen de 6/1-2011 kl 15.00 och sände live kl 18.30.
För alla er som missade denna konsert  ges alla en ny chans att se den igen. Bara följ länkarna nedan så få ni snart njuta av denna konsert. Det är tydligen 2 olika inspelningar, så välj den ni tycker funkar bäst.
Inspelat torsdag 6 januari kl 15:00 (konserten från 18.30 sändes live, se den här via Bambuser).
Första akten hittar du här via 23video. Andra akten finns här:
Musik av Lumbye, Offenbach Tjajkovskij, Léhar, Strauss och många andra.
Tobias Ringborg: dirigent och violin
Michael Weinius: tenor och dirigent.

Konserthuset är en funkisbyggnad med lovordad akustik och ett brett program för små som stora med artistelit, konserthuskör och inte minst Helsingborgs egen symfoniorkester, HSO, med chefdirigent och världsviolinisten Andrew Manze.

Helsingborgs Symfoniorkester håller regelbundna konserter i huset där man både spelar äldre och mer moderna klassiska verk. Flera inbjudna artister bjuder ofta på föreställningar av olika slag. Teman kan bland annat vara jazz, 60-talsmusik, humor, gospel och soloframföranden. Dessutom bjuder man in både förskole- och skolelever på särskilda konserter och föreställningar riktade till barn.

Källa: Helsingborgs Konserthus.