Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Raphael Saadiq på Göta Källare!

Foto: LiveNation.

Soulmagikerns tidigare Sverigebesök har varit slutsålda och hyllade och den 3 maj kommer Raphael Saadiq äntligen tillbaka till Sverige, denna gång till Göta Källare i Stockholm.

Har man som artonåring körat och spelat bas på scenen tillsammans med Prince inför tusentals fans i Tokyo, ja då är livet redan utstakat och det finns bara en väg att vandra vidare på. Raphael Saadiq har dessutom sedan han bara var sex år gammal levt med musiken – han lärde sig då spela bas och gick sedan med i kyrkans gospelkör, införlivades som tolvåring i The Gospel Humminbirds och turnerade med redan nämnda Prince i två år. Allt detta innan han ens fyllt tjugo!

Redan den 18 mars släpper den flerfaldigt Grammy-belönade Raphael Saadiq sitt femte studioalbum ”Stone Rollin’”. På nya albumet har han återvänt till det klassiska 60- och 70-tals soulsoundet och redan nu ligger första singeln ”Radio” uppe på www.rollingstone.com. Klicka här för att se nya videon.

1988 bildade Saadiq tillsammans med sin bror och kusin Tony! Toni! Toné!, ett band som blev till superstjärnor under det tidiga nittiotalet. Miljonsäljande album och succéartade turnéer var ren och skär regel. Trots detta valde de att gå skilda vägar och Saadiq påbörjade sin kometartade solokarriär. 1995 kom monsterhiten ”Ask of You” som trillade in på en 19:e plats på den amerikanska Billboard-listan och en andra plats på R&B-listan.

Hans debutalbum från 2002, ”Instant Vintage”, genererade fem Grammy-nomineringar och han prisades för sin old school R&B-approach. Med den efterföljande blaxploitation-doftande ”Ray Ray” satte han ytterligare ett avtryck i historien och ”The Way I See It” som kom för snart tre år sedan hyllades för sitt retro-uttryck och sålde 23.000 exemplar bara första veckan.

Saadiq har prisats för sina produktioner och har jobbat med de flesta av de största stjärnorna inom scenen: Stevie Wonder, Jay-Z, Mary J Blige, The Isley Brothers, Joss Stone… listan kan göras oändligt lång.

Nu ska Saadiq ut på de europeiska vägarna och kommer att spela på Göta Källare i Stockholm den 3 maj. Vi är ytterst stolta att kunna presentera Raphael Saadiq för den svenska publiken och ser framåt emot en spelning där känslorna kommer svalla över.Biljetterna släpps 14 januari.

Konsertinfo
3.5 Stockholm, Göta Källare.

Källa: LiveNation.