Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Swedbanks First Securities toppar norsk ranking

First Securities, som är en del av Swedbanks affärsområde Stora företag & Institutioner, tar hela sex topplaceringar i den norska affärstidningen Kapitals nya ranking av analys- och mäklarfirmor i Norge. Den årliga rankingen bygger på en undersökning bland Norges största institutionella och privata investerare.

First Securities toppar i år följande kategorier. Siffrorna inom parentes visar placering i förra årets ranking:

• Bästa makroanalytiker: Harald Magnus Andreassen (1)
• Bästa strategianalytiker: Peter Hermanrud (1)
• Bästa kreditanalytiker: Pål Ringholm (1)
• Bästa industri- och råvaruanalytiker: Hans Erik Jacobsen (2)
• Bästa aktiemäklare: Paal Myhr Vang, 2:a plats Runar Meland också First Securities
• Bästa mäklarbord: First Securities

Dessutom rankas Peter Hermanrud och Pål Ringholm som nummer 2 respektive 3 i kategorin för bästa analytiker överlag och Peter Hermanrud rankas som nr 3 i kategorin Konsument, Shipping, Media och Bioteknik.

– Det här är resultatet av ett hårt och uthålligt arbete bland våra anställda i Norge. First Securities har alltid präglats av en unik kompetens. Denna, i kombination med vår affärsdrivna rådgivningskultur och Swedbanks starka balansräkning, kommer att bidra till en stark och högklassig nordisk analystjänst när Swedbank nu bygger upp en investment banking-verksamhet. Dessa komponenter är avgörande för att kunna konkurrera om de största kunderna och de mest komplexa transaktionerna, säger Jörgen Pleym Ulvness, chef för Investment Banking i Swedbank.

– First Securities ranking i Kapitals undersökning kommer inte som en överraskning för oss. Det här bekräftar att Swedbank, genom förvärvet av First Securities, får ett vinnande lag med en djup kompetens som Swedbanks kunder får nytta av när First Securities nu integreras i banken. Det här stärker vår ambition att bli ett ledande nordiskt och baltiskt analyshus, säger Stefan Carlsson, chef för affärsområdet Stora företag & Institutioner.

– Vi fortsätter utvecklingen av en nordisk/baltisk analysavdelning med en tydlig målsättning att bli ansedd som en topp-tre leverantör av analystjänster för våra prioriterade kunder. Vidare vill vi nu utnyttja den framgångsrika rådgivningsprocess som finns i vår norska verksamhet och föra in den i resten av organisationen. Rådgivning baserad på förstklassig analys kommer att vara grundstenen i vårt kunderbjudande. En bra analysprodukt är också viktig för att vara attraktiv för internationella kunder och för att få corporate finance-uppdrag och det är framförallt inom dessa områden som vi vill växa framöver, säger Sindre Støer, ny Analyschef på Swedbank.

Sindre Støer har varit rankad som en av toppanalytikerna i Norge och har tidigare varit chef för analysavdelningen på First Securities.

Källa: Swedbank.