Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Super Bowl kommer till Sveriges största vardagsrum – Cheerleaders, öl på kanna och barbeque i Annexet

Super Bowl i Miami 7 February 2010 när det slogs rekord i antal TV-tittare Foto: Wikimedia

Klockan 21.00 den 6 februari slås dörrarna upp till Annexet, som för kvällen ändrar skepnad för en Super Bowl-upplevelse på äkta amerikanskt manér inför finalmatchen mellan Pittsburgh Steelers och Green Bay Packers. På plats finns Cheer Leaders, det serveras öl på kanna och naturligtvis finns ett öppet kök där barbequegrillen är igång.  Finalen direktsänds på en 80 kvadratmeter stor bildskärm med start kl 24.00 och närmare Super Bowl-finalen på Cowboys Stadium i Dallas kan man inte komma om man inte åker dit.

– Liveevenemanget med Super Bowl görs i ett samarbete mellan Stockholm Globe Arenas och Mediatec. Så kallad Public Viewing är ett evenemangsformat som växer snabbt ute i världen och ger oss möjlighet att ta världens stora evenemang till den breda stockholmspubliken. Vi kommer satsa mer på den här typen av evenemang framöver, säger Ninna Engberg, VD Stockholm Globe Arenas.

Och stämning kommer det att bli! TV10 har sin livestudio i Annexet och på plats finns också SAFF, Sveriges Amerikanska Fotbollsförbund, som kommer att arrangera olika aktiviteter för besökarna. För underhållningen svarar Charlie King, artist och en av Stockholms hetaste DJ’s.

– Intresset för NFL och i synnerhet Super Bowl-finalen blir bara större och större i Sverige. Därför är det fantastiskt kul att vi nu kan samlas och dela upplevelsen i Stockholm. Natten mellan den 6:e och 7:e februari förvandlas Annexet till Sveriges största och häftigaste vardagsrum. Ska man se Super Bowl någon annanstans än i Dallas, så är det här, säger Fredrik Haraldson, Sveriges Amerikanska Fotbollsförbund (SAFF).

Kort om Super Bowl:
Antal TV-tittare: 2010 slog Super Bowl all time high I antalet TV-tittare i USA, när närmare 107 miljoner såg finalen mellan New Orleans Saints och Indianapolis Colts. Man raderade då det 27 år gamla rekordet när det sista avsnittet av M.A.S.H. sändes.
Arenan – Cowboy Stadium (Arlington, Texas). Invigd 2009 med en publikkapacitet på 80.000 fotbollsfans/110.000 konsertbesökare.

Källa: Stockholm Globe Arena