Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Christer Björkman frågas ut av Sverker Olofsson

Foto: SVT.

På lördag 5 februari går startskottet för Melodifestivalen. Tävlingsproducent är Christer Björkman, som på tisdag frågas ut av Sverker Olofsson i Sverker rakt på. Gäst är också kristdemokraternas ledare Göran Hägglund. Hur ska han rädda partiet kvar i riksdagen efter vikande opinionssiffror?

Christer Björkman, som en gång själv varit svensk representant i den europeiska finalen, har arbetat med Melodifestivalen sedan 2002. Han är tävlingsproducent och därmed ansvarig för artisturvalet och hälften av de tävlande bidragen i tävlingen.

I år blir det förnyelse, framför allt kring juryn och poängsättningen. Men den stora frågan är förstås hur Sverige ska kunna ta sig tillbaka till en topplacering i Eurovision Song Contest. På senare tid har de svenska bidragen inte varit särskilt framgångsrika och i fjol gick Anna Bergendahl inte ens till finalen. Sverker Olofsson har många frågor som väntar på svar.

Göran Hägglund leder regeringsalliansens minsta parti och nya opinionsmätningar tyder på att stödet sjunker ytterligare. Samtidigt har debatten om vem som bör leda partiet börjat. En och annan undrar dessutom om partiet över huvud taget behövs längre.

Källa: SVT.