Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Upprop gav nära 1000 namnunderskrifter

Artisten Lazee var en av dem som uppträdde på Uppropet! Jag tror på Malmö. Foto: Andreas Wilnerzon

Det var en kylig dag, men på parkeringen framför Rosengårds centrum blåste det ändå varma vindar på lördagen. Genom manifestationen Uppropet – Jag tror på Malmö lyckades många olika krafter samla ihop drygt 950 namnunderskrifter.

– 951 för att vara exakt och det känns helt fantastiskt, säger en nöjd småhuttrande Eva Ahlgren, stadsdelschef i Rosengård. Jag blir så glad när jag ser hur många som faktiskt trotsat kylan och skrivit på uppropet. Det visar att vi gjort rätt och att arbetet ska fortsätta.

Tanken bakom Uppropet! Jag tror på Malmö är att samla Malmöbor för att tillsammans markera att vi är många som inte accepterar våld och kriminalitet någonstans i staden och att vi är trötta på den bild som finns av Malmö. Förutom att skriva under med sitt namn kunde de som ville också ansluta sig till en sms-kedja. Genom den kan man få ett meddelande från Malmö Stad när det behövs fler vuxna ute på plats för att genom sin närvaro förebygga bråk. Sammanlagt 50 personer anslöt sig till kedjan under dagen.

– Man kan inte bli annat än jätteglad, säger Marie Hendra, chef för verksamheten Förebyggande och fritid i Rosengård. Varenda vuxen som kan tänka sig att vara ute på plats med våra stadsdelsvärdar betyder otroligt mycket. Det här är ett tydligt tecken på att det är många Malmöbor som är trötta på situationen och som vill engagera sig för sin stad.

Källa: Malmö stad.