Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sundsvallsflyg ställer in vinterns resor till Hurghada

Walk way in Hurghada by night. Foto: Wikimedia Commons.

Efter att UD har beslutat att avråda från icke nödvändiga resor till Egypten på grund av oroligheterna ställer Sundsvallsflyg in sina charteravgångar till Hurghada i Egypten. Det gäller fyra avgångar den 30 januari, 6, 13 och 20 februari.

– Att vi väljer att ställa in avgångarna ytterligare några veckor framåt beror på den stora osäkerheten och att ingen stabilisering förväntas inom den närmaste tiden, säger Johan Nikula på Sundsvallsflyg. Vi tror att detta är det bästa även för våra kunder som då kan planera med hygglig framförhållning och slipper sväva i ovisshet.

Alla som blir berörda kommer att kontaktas av Sundsvallsflyg, med start på måndag den 31 januari. Vi hör av oss till inbokade kunder i kronologisk ordning utifrån avresedatum. Kunderna erbjuds fri avbokning eller ombokning till Turkiet med avresa mellan 22 juni och 27juli till sommaren.

– Ingen smakstart för vår chartersatsning, konstaterar Johan, men mitt i besvikelsen känner vi också en lättnad i UD:s tydliga avrådan. Mot bakgrund av de senaste dagarnas situation i bl a Kairo hade det ju kunnat bli så att vi skickat iväg ett gäng semesterfirare från Sundsvallsregionen som kanske hade hamnat i oroligheter och fått sin semester förstörd. Nu är den risken eliminerad och jag är övertygad om att våra kunder har förståelse och fortsatt förtroende för oss.

källa: Sundsvallflyg.