Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Svensk whisky till börsen under 2011 – Mackmyra söker nu Sveriges första whisky-CFO

Foto: Wikimedia

Mackmyra Svensk Whisky AB befinner sig sedan flera år i kraftig tillväxt. Just nu bygger vi nyckeln för fortsatt tillväxt: Mackmyra Whiskyby. Vi har också påbörjat arbetet med att notera aktien på en auktoriserad lista under 2011 och som ett led i detta söker vi nu en Chief Financial Officer – CFO.

Mackmyra startade resan mot Sveriges första maltwhisky för 13 år sedan. Idag erbjuder vi nyskapande whiskyupplevelser genom vår prisbelönta Brukswhisky, det personliga Gravityfatet samt upplevelsebesöket Mackmyraresan. Vår internationella resa har precis startat och under de närmaste åren ska vi erbjuda vår whisky och våra whiskyupplevelser även utanför Norden.

— Destilleribygget går riktigt bra och vi räknar med att tillverkningen kommer igång redan i år. Redan nu når bygget över trädtopparna, säger Magnus Dandanell, grundare och vd.

— Med det nya destilleriet i drift kommer vi mer än tredubbla vår produktionskapacitet, vilket behövs för att kunna nå utanför Norden med våra produkter. Parallellt med detta har vi påbörjat noteringsprojektet för finansiera driften och uppbyggnad av mognadslagervolymerna som behövs.

— Som ett led i vår fortsatta tillväxt skapar vi dessutom en renodlad roll som Sveriges första whisky-CFO.

Mer info om tjänsten finns på vår hemsida www.mackmyra.se/jobb.

Mackmyrafakta:
Omsättning 2010: ca 100 mkr
Tillväxt 2006-2010: ca 300%
DI-gasell 2007-2010
Trippel A-rating hos Soliditet sedan 2006
Antal anställda motsvarar 45 heltidstjänster
Delägare ca 2 800 personer
Fatägare ca 10 000 personer

Källa: Mackmyra