Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Linköpings genrep

Det är dags för den tredje deltävlingen i melodifestivalen i Linköping, repetitionerna har pågått ett par dagar redan. Nu är det bara att finslipa de sista detaljerna i genrepen. Det är verkligen stor spridning på bidragen . Från stilla ballader till explosiva poprökare.

Programledarna Rickard Olsson och Marie Serneholt är tillbaka med ännu ett galet nummer av melodifestivalintro. De är ganska roliga ibland faktiskt. Dags att värma upp för deltävling 3 i Linköping som kommer bli helt klart spännande för alla inblandade.
Det är en massa olika typer av artister med allt från några av våra mest erfarna artister till några med mycket mindre erfarenhet.

Linda Sundblad känd från Lambretta gör ett stort fett nummer med sin låt Lucky You. Det är högt tempo med snygg koreografi och cool dekor. Hon sjunger bra och det svänger ganska fint. Kan gå vidare faktiskt.

Simon Forsberg är väldigt oerfaren i sammanhanget och det märks under hans lugna ballad Tid att andas som är lite väl sval kanske.

Sara Lumholdt är ju enormt erfaren från sina framgångar med gruppen A-teens. Det märks ju även i hennes nummer Enemy som kanske är lite väl stiliserad för att slå.

The Playtones är ett tight band som gör sin rockabillylåt The King med skön svingkänsla och kunnande. Kan gå vidare om rockarna ger sin röst.

Shirley’s Angels med erfarna Shirley Clamp i spetsen kör hårt i sin poplåt I thought it was forever med en småskön refräng. Osäkert om lite poserande och refräng räcker långt.

Sebastian har en lite småhäftig uptempolåt med sin No one else could. Tyvärr lite problem med rösten ibland som försvinner nästan ibland, behöver ta i mer kanske?

Sara Varga har bra erfarenhet, nu visar hon att hon kan leverera även i melodifestivalen med sin lite svängande ballad Spring för livet . Frågan om det räcker ända fram, liten outsider kanske?

Eric Saade är ju en av de stora förhandsfavoriterna och visar här med sin explosiva låt Popular att det fortfarande gäller. Det är inte lika fantastisk som förra året kanske men helt klart bra! Lite problem med tekniska detaljer bara. Varning för glassplitter!

Vem som vinner är upp till er tittare att avgöra men nu ska väl rätt låt vinna va? Obs, Missa inte Lena Philipssons mellanshow, den är riktigt häftig där hon rockar fett med hjälp av ett coolt gäng metalrockare!