Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Väpnat rån i Kista

Foto: Joakim Holmberg

Igår kväll kl 19 rapporterades det att en värdetransportbil blivit utsatt för ett väpnat rån i Kista. Väktaren ska ha blivit hotad med ett pistolliknande föremål . Om de två rånarna lyckades få med sig något byte finns ännu inga uppgifter om.Ingen blev skadad vid rånet. Flyktbilen de åkte i söktes av en stort antal polispatruller.

Polisen fick larm vid 19.13 att en värdetransportbil hade blivit utsatt för ett rån eller rånförsök utanför SEB vid Kista Galleria. Polisen är ganska förtegen och vill inte säga så mycket på plats utan hänvisar till pressansvarig.
Polisen spanade med 10-15 stycken patruller inklusive bilar,helikopter och fotpatruller och satte även in hundpatrull. Frågan kvarstår om de lyckats hitta nåt spår. Polisen vill inte gå ut med så mycket information i nuläget av utredningstekniska skäl.

Ingen ska ha blivit skadad vid rånet och de två gärningsmännen ska ha flytt i en äldre bil från platsen. Flyktbilar brukar dumpas nånstans i närheten där de sen byter till en annan bil.Så det det var vad spaningarna mest inriktade sig på, hitta flyktbilen. Eftersom inget hittats blir det normala att utredningen övergår till så kallad inre spaning . Då kollas ledtrådar och information igenom och jämförs med annnan tidigare information. Det kan till exempel vara något som visar sig matcha med en annat brott vilket kan öppna upp ett spår. De har ju även databaser som kan sortera ut viss information och göra analyser av resultatet.

Källa: Polisen.