Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Sabaton och Graveyard förband till Iron Maiden på Ullevi

Foto: Live Nation

Två tunga svenska band, Sabaton och Graveyard, är nu klara som support på Iron Maidens  konsert på Ullevi i sommar. 

SABATON
Falubandet Sabaton har skördat enorma framgångar både nationellt och internationellt de senaste åren och på turnén i Sverige 2010 räknades det in tillräckligt med sålda konsertbiljetter för att fylla Globen, med råge, en utsåld Sabaton-kryssning samt överfyllda klubbar överallt i Europa. Bandet vann nyligen utmärkelsen ”Årets Album” i Bandit Rock Awards och var 2010 grammisnominerade för andra gången.

Om ett par dagar påbörjas den första stora turnén i USA tillsammans med det legendariska tyska metalbandet Accept, sen stundar en intensiv festivalsommar i Europa.

Bandet gör förutom denna spelning på Ullevi endast ett till stopp på svensk mark under hela 2011, i hemstaden Falun på festivalen ”Rockstad: Falun” den 3-4/6, en spelning som kommer innehålla mer specialeffekter än någon show tidigare, samt ett antal spännande gästartister.

GRAVEYARD
Det kritikerrosade göteborgsbandet Graveyard gick i förra veckan rakt in på första plats på Sverige Topplistan med albumet ”Hisingen Blues”. Ett album som fått idel superlativ och topprecensioner av en enig kritikerkår. Bandet är nu ute på en Sverigeturné med massor av utsålda konserter.

Graveyard är hårdrockbandet som tar 70-talssoundet vidare till vår tid. Bandet bildades redan 2006 och släppte året därpå sitt självbetitlade debutalbum. Bandet baserar både sitt sound och sin look på en solid ”retrogrund” men är utan tvekan betydligt mer än enbart en upprepning av det förflutna. På nya albumet har bandet tillsammans med Don Alsterberg skapat en analogt inspelad och mixad albumproduktion som smakfullt kombinerar 70-talet klassiska rock med ett kraftfullt modernt sound.

Källa: Live Nation