Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Rymdrock och retroromantik när Tekniska museet öppnar klubb

Maskinhallen, Tekniska Museet Foto: Wikimedia

Under Kulturnatten den 9 april gästar den rymdinspirerade rockklubben Space A Go Go Tekniska museet. Med inspiration från 1960- och 70-talens rymdfeber skapar liveband, DJ:s och videoinstallationer en kväll med magisk atmosfär i Museiparken på Gärdet.

Tillsammans med skivbolaget Airwaves music bjuder Tekniska museet in till en helkväll med fokus på spacerock, science fiction och retrofuturism, en hyllning av eran då framtiden fortfarande var hypermodern.

På väggarna projiceras en färgsprakande ljusshow, och luften fylls av tonerna av electronica och spacerock från DJ-båsets Sasha (Cul De Sac), Ultra El! och Fly Interzone. Under kvällen spelar också Chicken El Diablo, instrumentalrockbandet som hyllats av både musikrecensenter och andra band som till exempel Bob Hund.

Vill man ta en paus från dansgolvet kan man passa på att ta en tur i museets utställningar. Förutom NASA – A Human Adventure, som stänger 18.00, är museets övriga utställningar öppna till tolvslaget under Kulturnatten. Biografen Cino4, med 3D-film och stolar som rör sig får också några extrainsatta gratisföreställningar för de som är först till kvarn.

Kulturnatt på Tekniska museet
Tid: Lördag 9 april kl. 21 – 02 (utställningen NASA – A Human Adventure stänger 18:00)
Plats: Tekniska museet, Museivägen 7

Live: Chicken El Diablo
DJs: Ultra El!, Sasha (Cul de Sac) & Fly Interzone.

Fri entré!

Källa: Tekniska Museet