Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Redovisning av konstnärliga examensarbeten

Foto: Håkan Larsson.

-Hösten 2006 startade DOCH en treårig dansarutbildning som leder till en konstnärlig kandidatexamen i dans. Till sommaren examineras den andra gruppen dansare med en högskoleutbildning i dans. Det är starka, profilerade dansare som nu kan välja att ge sig ut på en internationell arbetsmarknad eller fortsätta med masterutbildning och i framtiden kanske både med forskarutbildning och forskning i dans, berättar Annika Notér Hooshidar, kursansvarig på DOCH för dansarnas konstnärliga examensarbeten.

Under utbildningens sista år gör studenterna ett självständigt konstnärligt examensarbete med utgångspunkt i för studenterna aktuella frågeställningar. Arbetet leder fram till en konstnärlig redovisning som också omfattar en visuell presentation och skriftlig dokumentation. Arbetet diskuteras av studentgrupp, handledare, lärare och examinator. Studenterna tränas på så sätt att uttrycka sig i relation till både sin konstnärliga idé, process och sin konstnärliga gestaltning. Under sina examensarbeten har studenterna fått handledning av professionella danskonstnärer.

Vad har studenter undersökt och hur har deras process gestaltat sig? Hur väljer de att presentera sin undersökning för oss?

Är du nyfiken är du varmt välkommen att ta del av den praktiska redovisningen av detta arbete.
11 och 12 april: Redovisning av studenternas examensarbeten sker på DOCH.

11 april: Per Sundberg, Tara Motazed Kivani, Moa Autio, Erika Thalinsson Ranhagen, Sara Sellberg, Erika Pekula Pettersson och Angeliki Kourtopoulos.

12 april: Emelie Anderson- Wahlman, Elvira Roos, Marie Wårell Öhman, Cicilia Östholm, Anna Strand Andersen och Magnus Dovärn.

Handledare har varit; dansarna Linda Adami, Dag Andersson, Anja Birnbaum och koreograferna Sara Gebran, Anna Koch och Ina Sletsjoe.

Fri entré – biljetter hämtas ut i entrén från klockan 17.

Källa: Dans och Cirkushögskolan..