Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Hela huset till halva priset!

På kommunfullmäktige den 11 april lade vi Socialdemokrater ett förslag till kommunfullmäktige om att Huddinge kommun börjar bygga villor till ett skäligt pris. Johanssonvillan är en idé som människor har råd med. Både Sigtuna och Södertälje planerar hundratals sådana villor till drygt hälften av genomsnittspriset – under 2 miljoner kronor. Det vill vi att Huddinge också ska göra!

Människors drömmar, om vilken bostad de vill ha, är väldigt olika. En del vill flytta hemifrån till sin första egna hyreslägenhet, en del vill ha en bekväm bostad på äldre dagar och inte minst barnfamiljer drömmer om ett eget hus, där ungarna kan leka i trädgården. För många stannar det vid en dröm. Genomsnittspriset för en villa i Huddinge ligger på ca 3,5 miljoner kronor enligt mäklarstatistik.

Men det går att bygga billigare. Johanssonvillan har möjliggjorts genom ett nära samarbete med PEAB som ser till att använda effektiva och rationella byggmetoder samt bygga yteffektivt.

– Nu måste nya idéer tas tillvara för att också Huddingebor ska kunna förverkliga drömmen om ett eget hus med rimliga kostnader, säger Ann-Marie Högberg (S) oppositionsråd i Huddinge.

Källa: Huddinge kommun.