Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Millencolin , Shelter, U.S Bombs – alla till West Coast Riot

 

Engelska gruppen No fun at all på festivalen 2008 Foto: Wikimedia

Skandinaviens punkfestival nummer ett laddar om med nya bokningar. Tillsammans med oss firar Millencolin sitt 10 år gamla mästerverk ”Pennybridge Pioneers” genom att framföra plattan i sin helhet. Klara är även New Yorks straight edge-ikoner i Shelter. Dessutom kommer Kaliforniens U.S. Bombs, samt svenska Beast och Ond Bråd Död till festivalen i sommar.

Sommaren 2008 dök West Coast Riot upp som ny svensk punkfestival i Göteborg. Under de tre somrarna som hunnit passera har vi sett exklusiva bokningar och redan legendariska spelningar med artister som NOFX, Social Distortion, The Specials och Jello Biafra. Festivalen blev snabbt Skandinaviens största i sitt slag och en självklar destination för alla punkälskare.

Nya bokningar:
Millencolin
Shelter
U.S. Bombs
Beast
Ond Bråd Död

Millencolin (plays Pennybridge Pioneers)

Det var sommaren 1999 som Millencolin drog till Hollywood för att spela in sitt fjärde album tillsammans med producenten Brett Gurewitz, gitarrist i Bad Religion och ägare av Epitaph Records. Resultatet blev Pennybridge Pioneers. Millencolins mest framgångsrika skiva, som världen över fortfarande hyllas som den monumentala punkklassiker den faktiskt är.

En platta som fullkomligt sparkade upp dörren till den stora världen. Idag kan bandet se tillbaka på en karriär med listettor, guldskivor, turnéer jorden runt och miljontals sålda album.

Förra året påbörjade Millencolin firandet av det decennium som hunnit passera sedan mästerverket släpptes. På West Coast Riot kommer Millencolin spela Pennybridge Pioneers i sin helhet. Därtill bjuds säkert på en och annan hit från de övriga plattorna.

Shelter

Två riktiga ikoner för New Yorks hardcore-scen. Ray Cappo och John Porcelly, som tillsammans med Youth of Today gjorde ett starkt avtryck i straight edge-kulturen och var bland de starkast drivande för den under 80-talet.

När gruppen upplöstes försvann medlemmar till tongivande band som Gorilla Biscuits och Sick of It All. Cappo och Porcelly bildade istället Shelter som blev ett av 90-talets viktigaste hardcoreband.

U.S. Bombs

U.S. Bombs har levt i en virvel av kontroverser, rykten och trassel sedan dag ett. Men när historieböckerna skrivs kommer västkustens kungligheter med deras glödande punkrock och vilda livespelningarna vara det som verkligen betyder något.

Bandets frontfigur, skateboard-legenden Duane Peters, känd som ”The Master of Disaster”, var en av de första professionella åkarna att lyfta fram punkmusiken. Efter att ha figurerat i en rad band i Kalifornien, bildade han U.S. Bombs för 18 år sedan.

Rykten har de senaste månaderna gått om en möjlig turné under 2011. Och ja, det är sant. Nu står det äntligen klart att U.S. Bombs är redo för West Coast Riot!

Beast

Nyligen hemkomna från en rejäl turnévända tillsammans med Danko Jones är de nu redo att ta sig an Europas rockscener på egen hand. Stockholmsvildarna Beast, aktuella med en självbetitlad och lysande ep. Gigantiska mängder stök, energi och punk. Helt enkelt.

Om du vill se ett band med essensen av allt man önskar av en konsertupplevelse. Kolla in Beast.

Ond Bråd Död

Med ett bandnamn som Ond bråd död och en demotitel som lystrar till konstaterandet ”Människan har fallit” förväntas onekligen en hel del djävulskap och fula tilltag när plattan börjar snurra. Och visst lyser de glada tillropen och solskensprofetiorna med sin frånvaro mest hela tiden i de miserabelt läckra låtarna.

Denna sextett vet hur man med hjälp av hårda nypor tonsätter brutalitet och elände i tempon som signalerar såväl maklig ångest som skenande panik.

Handplockade av Close-Up Magazine till sommarens West Coast Riot!

Klara sedan tidigare:
The Gaslight Anthem
Gogol Bordello
Sum 41
Bad Brains
Kvelertak
All Time Low
The Dwarves
Hårda Tider
Twopointeight

Festivalinfo:
West Coast Riot 2011
Göteborg Galopp.

Källa: Live Nation