Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Stureplansgruppen tar över verksamheten på Berns salonger

Foto: Stureplansgruppen

Nyheten om att anrika Berns var till salu följdes under våren med intresse från flera restaurangkoncerner. Igår godkände Berns nya fastighetsägare Balder Stureplansgruppen som hyresgäst, vilket innebär att Stureplansgruppen tar över verksamheten på Berns salonger.

Sedan Berns slog upp sina portar 1863 har byggnaden fungerat som en unik mötesplats för samtida kultur- och nöjesverksamhet i Stockholm. Under åren har förstklassiga konserter, uppträdanden och evenemang ägt rum på Berns salonger. Legendariska artister som Josephine Baker och Edith Piaf såväl som nutida stjärnor som Robyn är några av de som har uppträtt i de klassiska lokalerna.

Utöver en stark livescen driver Berns även framgångsrika verksamheter som Berns Hotel, ett boutique hotell med 82 rum, Berns Asiatiska, Bistro Berns, nattklubb, vilka tillsammans utgör en dynamisk miljö där gäster med olika intressen och passioner samsas. Totalt omsätter Berns runt 230 miljoner kr per år. I och med att fastigheten såldes till fastighetsbolaget Balder godkändes Stureplansgruppen som operatör för Berns verksamhet.

– Vi är otroligt glada över utfallet och ser fram emot att expandera vår verksamhet ytterligare. Berns salonger är en institution inom nöje och kultur i Stockholm, säger Vimal Kovac, VD för Stureplansgruppen, som dock är noga med att poängtera att man inte kommer att göra några förändringar inom verksamheten:
– Berns upplägg som det ser ut nu är fantastiskt, vi har absolut inga planer på att ändra det utan fortsätter i samma anda.

Stureplansgruppen är en av de största aktörerna inom restaurang och nöjesliv i Stockholm med restauranger som Griffins Steakhouse, Wagamama, Supper, Curman och 1900. Man driver även konferensverksamhet med Stockholm City Conference Centre. Berns Hotel blir koncernens första hotell i Stockholm.

– Det är positivt för Berns att vi får in en långsiktig ägare både av fastigheten och driften. Med Stureplansgruppen kommer verksamheten på Berns kunna utvecklas vidare, med hjälp av synergier, och fortsätta den positiva trend som vi befinner oss i, säger Yvonne Sörensen, VD för Berns.

Källa: Stureplansgruppen