Tryck ”Enter” för att hoppa till innehåll

Saade tog sista platsen till finalen i ESC

Foto: Tobias Dahlén / Photo Passion

På torsdagen avgjordes semifinalen i Eurovision om vilka 10 låtar som ska gå vidare till den stora finalen på lördag. Eric Saade lyckades ta sig genom nålsögat i semifinalen och fick först som siste man veta att han gått till final!

Efter den vanliga presentationen kommer det snart en nedrekning från programledarna som ger publiken information att nu er det dags att borja rösta på er favorit artist via sms eller telefon och att ni såklart inte får rösta på ert eget lands bidrag. Dags att avgöra vilka som går till final på lördag.

Först ut er Bosnien & Hercegovina med erfarne Dino Merlin. Han spelar en lugn låt som heter ”Love in Rewind”. Får lite mysig stämning med lite gung fran balkan. Känns lite väl tamt och välkammat.

Andra bidraget kommer från Österrike och är en ballad med potential som heter ”The secret Is love”. Nadine Beiler heter sångerskan som har en riktigt stark rost. De har talat om henne som den nya Celine Dion, men så bra är hon nog inte ännu.

Tredje bidraget är Holland som gör en ganska medellugn poplåten ”Never Alone” med lite skönsång. Artisterna heter 3JS.

Fjärde bidrag är Belgiens accapella grupp Witloof Bay som gör en bra show med låten ”With Love Baby”. Men vet inte om det räcker.

Slovakien med tjejerna TWiiNS framför bidraget ”I’m still alive”. Väldigt snygga outfits och look och är en ganska ok poplåt faktiskt.

Ukraina med laten ”Angel” framford av Mika Newton. Hon har en stark rost som borde räcka langt.

Moldaviens Zdob si Zdub har en riktigt annorlunda låt ”So lucky” med mycket balkantakter. Deras show och look är ganska kul.

Som åttonde bidrag kom allas vår egen Eric Saade med fullt os som vanligt i hans coola dancelat ”Popular”. Tyvärr utan några sprängda glasrutor, det blev nu bara en fejkruta som rök. Hoppas att publiken känner som vi här hemma och ger Eric lite kärlek och massor av röster. Han gör det bra som vanligt.

Nionde är Cypern med Cristos Mylordos som framför låten ”San Angelos S’Agapisa”. Det är mycket grekiska eller cypriotiska inslag i denna poplåt. Det är såklart även dansnummer som bara de kan gora.

Tionde bidrag är Poli Genova från Bulgaria som har en lite annorlunda men mycket svängad poprocklat som heter ”Na Inat” med lite allsång chanser faktiskt. Kan säkert gå vidare.

Makedonien är elfte bidrag. Låten heter ”Rusinka” framförs av ”Vlatko LLievski” och har mycket etniska inslag , musik och dansnummer i en poular mix. Ganska katshy refräng faktiskt.

Som tolfte kommer Israel denna gang med den erfarna eurovision divan Dana international. ”Ding dong” heter laten som er ganska normal schlagersang i modern dansrytm. Oseker var hon platsar riktigt.

Trettonde är Slovenien bidrag heter ”No One” och framfors av den vackra sangerskan Maja Keuc. Hon har en ganska kraftfull rost som passar till denna snabba powerballad. Snygg klanning med langa stovlar.

Fjortonde bidrag blir Rumanien med låten ”Change” som er en ganska normal popdänga med schlagerstuk. Hotel FM heter artisten som aven spelar piano.

I pausen kor programledarna en liten rett rolig mix av eurovisionlatar. De har en del lyckade skemt!

Femtonde bidraget från Estland har en ganska spretig låt som heter ”Rockefeller Street”. Sångerskan heter Getter Jaani.

Sextonde låten är Vitryssland med sin rocklåt ”I love Belarus”. Artisten Anastasia Vinnikova har ganska kraftfull rost. Men trots den klickar det inte riktigt.

Lettland kör en variant med pop och rap blandat i låten ”Angel in Disguise”. Artisterna Musiqq kanske kan lyckas locka nagra yngre att rosta ocksa med denna ganska bra mix. Kan vara en liten outsider.

Danska killarna i A Friend In London sjunger poprocklaten ”New Tomorrow”. Har lite allsångvarning med dubbelklapp och allt .

Nittonde bidrag är verkligen en annorlunda poplåt från Irland. Låten ”Lipstick” är ganska enkel men väldigt svängig och rena popraketen med tvillingarna i Jedward. Stor chans att många kommer nynna eller sjunga denna framöver.

Mellan akten är ganska snygg med streetdans till klassisk musik och orgel bland annat.

Finalvinnarna er:

Estland
Rumanien
Moldavien
Irland
Bosnien & Hercegovina
Danmark
Österrike
Ukraina
Slovanien
Sverige